5:14 pm - Thursday April 29, 3497

Vântul puternic a făcut ravagii la Iaşi. Arbori căzuţi pe trotuar şi conducte de gaz îndoite

Vântul puternic a a făcut ravagii în municipiul Iaşi, unde mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut pe trotuare, punând în pericol viaţa trecătorilor. De asemenea, mai mulţi arbori s-au prăbuşit din cauza vitezei vântului peste autorturisme sau ţevi de gaz. Din fericire, până la această oră nu s-au înregistrat victime, iar pagubelele materiale nu sunt atât de mari.

Astfel, în această dimineaţă, din cauza rafalelor puternice de vânt, un copac a căzut pe trotuar, în staţia de tramvai din zona Triumf, şi a rupt reţeaua de contact a tramvaielor. O echipă de muncitori de la Citadin SA a intervenit imediat şi a înlăturat arborele de pe trotuar, în timp ce un echipaj de intervenţie de la Compania de Transport Public a lucrat la refacerea firului de contract, pentru repunerea în circulaţie a tramvaielor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi (ISUJ), tot în cursul acestei dimineţi, un copac a căzut peste o ţeavă de gaz metan pe aleea Decebal. De asemenea, un alt arbore s-a prăbuşit peste o ţeavă de gaz metan şi în zona Moara de Vânt. Un echipaj al ISUJ, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iasi a intervenit la faţa locului cu o autospecială  în vederea remedierii situaţiei. Şi într-un caz şi în celălalt, ţevile nu au suferit  pierderi de gaz, acestea fiind doar îndoite de către copaci.

Nu în ultimul rând, o altă echipă de muncitori de la Citadin SA a intervenit în această dimineaţă pentru înlăturarea unui arbore căzut pe carosabil pe șoseaua Rediu din municipiul Iaşi.

Potrivit meteorologilor, vântul puternic, cu rafale de până la 70 de km/oră va continua să sufle la Iaşi până miercuri, la prânz.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;