Expoziţie de fotografie “Veneţia altfel” aparţinând artistei Daniela Stan, la Casa de Cultură a Municipiului

dav

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi organizează în perioada 31 martie – 30 aprilie expoziţia de fotografie ”Veneția altfel” aparţinând artistei Daniela Stan,  studentă în anul al III-lea – secția de Pedagogie a Artelor Plastice și Decorative din Iaşi. Expoziția este rezultatul bursei de studii Erasmus pe care artistul fotograf a obţinut-o la Accademia di Belle Arti din Veneția. Expoziția se află panotată pe simeza Galeriei ”Labirint”.

”Suprapunând imaginile cu care suntem obișnuiți ale Veneției culturale, Daniela Stan aduce prin lentila și intervențiile sale, poveștile oamenilor locului, prin spatiile unde urmele pașilor încă spun povești iar reperele temporale sau alte indicii care ar putea permite privitorului să se raporteze la o tematică rigidă, se dizolvă.  Luminile proiectate pe apă amintesc de un peisaj a lui Turner așa cum umbrele solitare amintesc de lucrările lui Caspar Friedrich; Veneția pare că plutește înspre un orizont unde se intersectează cu cerul întunecat și Lumina Divină. La începutul zilei ceața împrejmuiește soarele, clădirile, oamenii, însă treptat Veneția se dezvăluie, o Veneție în care redescoperim umanitatea, deseori în spații și chipuri neașteptate cu splendoarea nealterată a oamenilor și obiceiurilor. Ritmul pașilor Danielei Stan se alătură ritmului clădirilor pline de grandoare ce se ridică pe laterale, pentru a le purta dincolo de culoare. O dată prin jocul dintre lumină și întuneric și încă odată prin intervențiile picturale, lucrările expuse dau iluzia tridimensionalități fotografiei, prin natura bidimensională, ceea ce conferă o profunzime instantanee, acalmia spațiului devenind mult mai plină de sens”, afirmă Maria Bilașevschi, critic de artă.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 31 Martie, ora 12.00. Prezintă: prof. univ. dr. Constantin Tofan și criticul de artă Maria Bilașevschi. Intrarea publicului este liberă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;