5:13 pm - Monday April 19, 2173

Compania Ryanair va opera patru curse directe de pe Aeroportul Iaşi

Compania de tip low-cost Ryanair a anunțat joi, 30 martie, lansarea oficială a celor patru rute ce leagă Iașul de orașe importante din Europa, respectiv Milano, Paris, Bruxelles și Dublin. Ryanair va opera pe Aeroportul Internaţional Iaşi aproximativ 30 de curse săptămânale pe următoarele rute directe:

* Iași – DUBLIN – în fiecare zi de joi și duminică;

* Iași – MILANO (Bergamo) – în fiecare zi de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

* Iași – BRUXELLES (Charleroi) – în fiecare zi de marți, miercuri și duminică;

* Iași – PARIS (Beauvais) – în fiecare zi de marți, joi, vineri și duminică.

Biletele de avion sunt puse în vânzare în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Evenimentul de lansare a zborurilor Ryanair pe Aeroportul Iași a fost marcat printr-o ceremonie pe platformă, la sosirea aeronavei Ryanair din direcția Bergamo (ora 12:15). Aceasta a fost întâmpinată cu tradiționalul arc de apă, după care oficiali au tăiat panglica inaugurală împreună cu echipajul de zbor și au făcut mai multe fotografii. Evenimentul a continuat cu o conferintă de presă, la care au participat, alături de conducerea Aeroportului, reprezentanți ai companiei aeriene Ryanair și ai Consiliului Județean Iași, iar la final invitații au tăiat un tort tematic.

 „Suntem exprem de încântați să operăm zboruri pe Aeroportul Iași în sezonul de vară 2023. Suntem siguri că cele patru rute ce leagă orașul Iași de Bruxelles-Charleroi, Dublin, Paris-Beauvais și Milano-Bergamo vor oferi mai multe oportunități de călătorie pentru locuitorii din Iași și din regiunea de N-E. Totodată, sperăm să concretizăm planurile noastre de extindere și în următoarele sezoane. Ryanair, compania aeriană nr. 1 în Europa, va procesa anul acesta un număr de peste 250,000 de pasageri din și către Iași și va crea peste 175 de locuri de muncă, continuând să genereze trafic mai mare, să ofere mai multe joburi și mai multe bilete de avion la cele mai mici prețuri”, a declarat Alicja Wójcik-Gołębiowska, Country Manager CEE & Baltics.

 „Ne bucură parteneriatul cu unul dintre cei mai influenți operatori din Europa, ce oferă pasagerilor noștri mai multe oportunități de călătorie, la prețuri avantajoase, deschiderea către Europa fiind acum și mai mare. Avem, iată, zboruri cu mai multe frecvențe spre Paris, Bruxelles, Milano și Dublin, care vin în sprijinul celor ce călătoresc în scop personal, turistic și de afaceri. Ne dorim ca aceste destinații să fie pe placul tuturor și să îmbie la călătorii în siguranță”, a afirmat, la rândul său, Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului, venirea la Iași a companiei Ryanair, atât de așteptată de ieșeni și nu numai, demonstrează că direcția de dezvoltare pe care aeroportul o urmează este una fără precedent, infrastructura modernă pe care conducerea aeroportului o pregăteşte oferind companiilor aeriene garanția pentru un business de succes.

Odată cu introducerea celor aproximativ 30 de zboruri săptămânale operate de noul nostru partener, vom asista la o creștere semnificativă a traficului de pasageri, lucru care ne bucură, dar ne și responsabilizează foarte mult. Pentru finalul acestui an estimăm 2 milioane de pasageri pe Aeroportul Iași, un nou record în istoria aerogării. Spunem Bun venit la Iași companiei Ryanair, mulțumindu-i pentru încredere. Ne dorim să avem o colaborare frumoasă și de durată în viitor”, a spus Romeo Vatră.

La rândul său, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat că lansarea celor patru noi rute ale Ryanair de pe Aeroportul Iași este o veste bună nu doar pentru prezentul aeroportului, ci și pentru viitor.

Devenim din ce în ce mai atractivi pentru companiile aeriene, iar asta spune multe despre evoluția din ultimii doi ani a aeroportului, dar și despre potențialul pe care îl are. Sunt încrezător că vom putea să ne consolidăm parteneriatele cu operatorii aerieni odată ce vom finaliza lucrările la terminalul T4. Venirea Ryanair la Iași este o confirmare a poziției pe care Aeroportul Iași o are, aceea de cel mai important aeroport din regiunea de Nord-Est. Sunt sigur că această alegere va genera numeroase beneficii pentru călători, pentru aeroport și pentru companie. Bun-venit la Iași, Ryanair!”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi.

Ryanair a devenit a cincea companie aeriană ce operează anul acesta pe Aeroportul din Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;