Flashmob la Liceul Economic de Turism : O inimă uriașă albastră, pentru copiii diagnosticați cu autism!

„Împreună pentru un viitor mai bun” este una dintre activitățile de voluntariat desfășurate de Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, în parteneriat cu Asociația Surâsul Albastru, în cadrul Proiectului 4/4 prieteni, inițiat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Eucation.În fiecare an, în luna aprilie sărbătorim Luna Voluntarului, ca recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

Astfel, Asociația Surâsul Albastru și Liceul Tehnologic Economic de Turism marchează împreună Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, printr-un flashmob inedit. Pe 4 aprilie, la ora 13.00, pe terenul de sport al liceului, peste 150 de elevi vor forma o inimă uriașă de baloane albastre, în semn de solidaritate cu copiii diagnosticați cu autism iar acțiunea îndeamnă la conștientizare, acceptare, toleranță și integrare.

“Evenimentul de astăzi este o modalitate de a atrage atenția asupra nevoilor celor peste 40.000 de persoane cu tulburări din spectru autist din România. De cele mai multe ori, din păcate acestea sunt marginalizate și discriminate. Pentru a preveni astfel de comportamente, în liceul nostru cultivăm empatia, toleranța și  educăm elevii în spiritul solidarității umane prin diverse proiecte educative, ca acesta. Vrem ca elevii noștri să ducă mesajul de solidaritate, de acceptare și în familiile lor, în comunitate. Suntem conștienți că este un proces care necesită timp și că trebuie să fim constanți în demersul nostru, zi de zi. De aceea ne propunem să realizăm activități de sensibilizare, de impact, care să rămână în inima și mintea elevilor noștri. Mulțumim doamnei Cristina Nichita, președintele Asociației Surâsul Albastru pentru sprijin și pentru că ne-a dat ocazia de a deveni oameni mai buni”, a declarat prof. Georgeta Ciobanu, director al Liceului Tehnologic Economic de Turism.

Uriașa inimă albastră va fi marcată de jur împrejur de afișe cu mesaje realizate de elevii liceului, mesaje adresate celor 40 de copii care urmează terapie specifică la Asociația Surâsul Albastru. “Iată că elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism sunt din nou alături de Asociația Surâsul Albastru. Dacă în luna decembrie aceștia au participat ca voluntari în campania desfășurată de noi, campanie de informare,  conștientizare și strângere de fonduri și denumită “Dăruiește! Vino la teatru!”, de această dată ei vor organiza un flashmob în curtea liceului. Ideea minunată a inimii albastre le aparține. În plus, elevii au pictat mesaje emoționante, din suflet pentru copiii diagnosticați cu autism de la Surâsul Albastru.

“Astfel, marcăm ziua de 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului împreună cu  elevii și dascălii lor minunați, solidari cu cauza noastră. Sunt bucuroasă că acești elevi de liceu, la îndemnul profesorilor lor, și aici amintesc de doamna Marie Jeanne Stoian, sunt deschiși, solidarizează cu copiii diagnosticați cu autism și susțin familiile lor prin aceste importante mișcări de voluntariat. Și noi îi vom aplauda la scenă deschisă pentru că ei vor primi diplome de ambasadori ai Asociației Surâsul Albastru și certificate de voluntariat pentru activitățile prestate pentru organizația noastră. Felicit pe această cale conducerea liceului, profesorii care pun atât de mult suflet pentru a-i orienta pe elevi spre a fi în fiecare zi mai buni față de cei pentru care soarta nu a fost atât de blândă, respectiv copiii diagnosticați cu autism”, a spus Cristina Nichita, președinte al Asociației Surâsul Albastru.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;