Securitatea cibernetică a companiilor, în discuție la Camera de Comerț și Industrie Iași

Marți, 4 aprilie, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași și compania Cyber Level Ins au organizat workshop-ul „Protejați-vă compania de un atac cibernetic și asigurați-i valoarea”, având ca temă centrală importanța securități cibernetice pentru mediul de afaceri.

„Datele statistice indică faptul că România se află sub o presiune crescândă a atacurilor cibernetice. Soluțiile Cyber Level Ins sunt de mai multe tipuri. Vom lucra cu firmele membre ale CCI pentru a determina zonele de vulnerabilitate cibernetică, acolo unde vor fi descoperite, pentru a găsi cele mai bune soluții astfel încât aceste companii să fie pe deplin protejate în fața unor atacuri cibernetice. Există o serie întreagă de amenințări de tipul atacurilor prin e-mail, phishing sau prin transmiterea unor link-uri pe care, dacă ai apăsat, toată infrastructura cibernetică poate fi compromisă” a declarat Dan Shomon, acționar semnificativ al companiei Cyber Level Ins.

Dan Shomon este fostul manager de campanie și director politic pentru fostul președinte al SUA, Barack Obama. Shomon este în prezent proprietarul Dan Shomon Inc. în America și, de asemenea, unul dintre proprietarii Cyber ​​Level Ins, companie de brokeraj de asigurări care desfășoară afaceri în România și în toată Europa. Totodată, Shomon este consultant în relații guvernamentale care reprezintă multe companii importante din Fortune 500.

„Pe măsură ce am intrat într-o etapă accelerată de digitalizare și înglobare a tehnologiilor în orice activitate, mergând de la fluxuri de producție sau platforme de comunicare, până la internetul lucrurilor, propriu aproape fiecărui obiect, chiar aparent neînsemnat, a trebuit să ne punem tot mai mult problema protecției datelor și informațiilor, fie ele de afaceri sau personale. Dar acum nu mai este suficient să ai o soluție de protecție, pentru că oricum e greu de crezut că ar exista una 100% infailibilă. Credem că sunt binevenite și soluțiile de asigurare în urma unor atacuri cibernetice. Iar prin acest prim eveniment ne-am propus să informăm comunitatea de afaceri cu privire la analizarea corespunzătoare a potențialelor riscuri și pregătirea răspunsului în situația unor eventuale atacuri cibernetice”, a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

La acest prim eveniment din regiunea noastră, de luare de contact, pe lângă antreprenori și specialiști în securitate cibernetică au participat și președinți ai Camerelor de Comerț și Industrie din județele învecinate, cu care s-a convenit crearea unei campanii de conștientizare mai ample la nivelul mediului de afaceri cu privire la securitatea cibernetică, auditul sistemelor și asigurarea datelor.

Cyber Lev Ins face parte din Lev Ins, o companie cu 25 de ani de experiență în gestionarea riscului pe piețele europene. Compania oferă produsele complete de asigurare, dezvoltate în colaborare cu unii dintre cei mai importanți experți în securitate cibernetică din lume, precum Oren Elimelech. Cyber Lev Ins combină cunoștințele de protecție israeliene cu soluții tehnologice avansate pentru a oferi un mediu sigur și acoperire tuturor clienților.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;