5:13 pm - Tuesday April 19, 4444

Wizz Air a inaugurat primul zbor direct Iaşi – Istanbul

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, a inaugurat marţi, 4 aprilie, o nouă rută din Iași către Istanbul. Noua rută le va oferi călătorilor români ocazia de a explora cel mai mare oraș al Turciei, în conformitate cu ambiția companiei aeriene de a oferi cea mai bună experiență de călătorie, împreună cu tarife reduse. Biletele pot fi cumpărate acum online pe wizzair.com și prin intermediul aplicaţiei pentru mobil.

Istanbulul este fascinantul oraș al Turciei construit pe două continente, despărțit de Strâmtoarea Bosfor, recunoscut și drept centrul cultural și financiar al țării. Cele mai cunoscute atracții sunt moscheea Hagia Sophia, Palatul Topkapî, reședința Sultanilor Otomani, moscheea Sultan Ahmed, faimoasă pentru decorațiunile sale din ceramică albastră, precum și Grand Bazaar, cel mai mare bazar acoperit.

Cu o atmosferă multiculturală și vibrantă, Istanbulul își captivează călătorii prin viața socială activă, selecția largă de feluri de mâncare, băuturi și trecutul său istoric unic. Orașul este renumit în special pentru locurile sale de divertisment colorate și viața de noapte, a cărei energie nu se epuizează.

„Suntem încântați să lansăm această nouă rută de la Iași către Istanbul. Istanbulul este o destinație populară și îndrăgită, cu o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă. Orașul oferă ceva pentru fiecare tip de călător. Mai mult, așteptăm cu nerăbdare să primim mai mulți oaspeți din Turcia la Iași în acest an, aceștia având ocazia să vadă tot ce are de oferit orașul”, declară Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air.

„Lansarea rutei Iași – Istanbul este un obiectiv atins. Practic, de azi suntem conectați cu lumea întreagă prin hub-ul IGA Istanbul, unul dintre cele mai puternice aeroporturi ce oferă legături prin care pot fi accesate cu ușurință nenumărate destinații. Evident, Istanbul, orașul ce se întinde pe două continente, este și o destinație turistică foarte apreciată, cu un farmec aparte. De asemenea, noua rută reprezintă un suport pentru mediul de business local, facilitând inclusiv schimburile economice, culturale și academice între cele două regiuni. Sunt optimist că acest nou serviciu aerian va prezenta interes pentru cetățenii din zona Moldovei. Iași – Istanbul completează harta rutelor permanente deservite de Wizz Air pe Aeroportul Iași, contribuind la consolidarea parteneriatului nostru. Cu fiecare rută deschisă pe Aeroportul Iași, primim confirmarea că suntem pe drumul cel bun, iar odată cu finalizarea noului terminal de pasageri, vom deveni și mai atractivi pentru companiile aeriene. Mulțumim operatorului Wizz Air pentru încredere și susținere”, a afirmat, la rândul său, Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Internațional Iași.

 

„Dezvoltarea Aeroportului înseamnă dezvoltarea județului Iași și a unei întregi regiuni, și vreau să vă spun că în tot acest timp am reușit să dezvoltăm relații eficiente și de încredere cu partenerii și reprezentanții companiilor aeriene, astfel încât la acest moment avem din ce în ce mai multe curse directe din Iași către Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, dar și către destinații noi, precum Berlin, Memmingen, Copenhaga, Basel. Partenerii noștri de la Wizz Air au deschis astăzi noi porți. Avem cursă directă către ISTANBUL. Mulți dintre ieșeni ne-au scris, am primit multe solicitări pentru a introduce acest zbor și iată că am reușit – Turcia este, de astăzi, la doar un zbor distanță de Iași”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri și aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;