Viscolul a făcut prăpăd la Iaşi: copaci prăbuşiţi pe trotuar şi reţeaua electrică fir contact doborâtă la pământ

Echipele Citadin SA au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri cu 13 autocamioane, nouă sărărițe cu lamă, două buldoexcavatoare, șapte tractoare cu lamă, un încărcător frontal și 233 de tone de clorură de sodiu și opt tone de clorură de calciu pentru îndepărtarea zăpezii depusă pe străzile din municipiul Iaşi. De asemenea, cei de la SC Servicii Publice SA au lucrat la deszăpezire în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, intervenind cu două autocamioane, două tractoare cu lamă și 16 tone de material antiderapant, în timp ce SC Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei pietonale cu șapte utilaje și a folosit 7,1 tone de clorură de calciu. Nu în ultimul rând, echipele Companiei de Transport Public (CTP) SA au asigurat viabilitatea liniilor de tramvai și rețelei de fir contact și au curățat stațiile și peroanele. În total, în cutsul zilei de ieri şi în nopatea de marţi spre miercuri, municipalitatea a utilizat în total 233 de tone de clorură de sodiu, 16 tone de material antiderapant și 15,1 tone de clorură de calciu, la acţiunea de deszăpezire lucrând peste o sută de muncitori, informează Biroul de presă al Primăriei într-un comunicat.

Până în această dimineaţă, la ora 8.00, echipele municipalității au rezolvat deja mai multe probleme cauzate de zăpada abundentă și vânt: avarii la rețeaua fir contact în zona CET și intersecția dintre șos. Nicolina și str. Sălciilor, precum și copaci prăbușiți pe drumul spre Aeroport (patru arbori căzuți), str. Columnei, Calea Galata, al. Mihail Sadoveanu, str. Dr. Vicol, bd. Socola. Echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.

Echipele municipalității sunt pe teren și lucrează pentru a rezolva problemele care continuă să apară din cauza vremii.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
  • SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook a companiei https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;