5:13 pm - Monday April 19, 0449

Guvernul va finanţa lucrările de reabilitare a imobilului Colegiului Pedagogic

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a aprobat marţi, 5 aprilie, lista primelor 31 de unități de învățământ din ţară (14 licee, 15 școli și două grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I) care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”,  pentru a fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic.

Printre obiectivele aprobate de MDLPA se numără și Corp C1 Liceu și Corp C2 Cantină ale Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, pentru care municipalitatea a înaintat cereri de finanțare.

Reamintim că săptămâna trecută, Primăria Municipiului Iași a lansat licitația pentru consolidarea și reabilitarea Colegiului Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Prevederea financiară a licitației este de 79.211.894,97 lei, cu TVA, respectiv 16,1 milioane de euro, data limită de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate fiind 3 mai 2023.

„Mulțumesc Guvernului României, domnului prim-ministru Nicolae Ciucă și domnului ministru Czeke Attila, că au înțeles situația Colegiului Pedagogic și necesitatea de a aloca fondurile necesare pentru a consolida şi reabilita această şcoală de prestigiu la nivel naţional! Vocea elevilor, dascălilor și părinților s-a făcut auzită, iar demersurile municipalității au fost tratate cu celeritate și responsabilitate! Fac apel și pe această cale la companiile interesate să participe la licitația aflată în derulare și să se implice în acest proiect atât de important pentru învățământul ieșean! Prin dialog onest între toate părțile implicate, cu sprijin guvernamental și prin acțiuni concrete, vom reuși să redăm Colegiului Pedagogic normalitatea pe care o merită!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;