Circulaţia autovehiculelor pe toate drumurile din judeţul Iaşi a fost închisă

Din cauza fenomenelor meteorologice extreme, circulaţia autovehiculelor a fost închisă începând din această seară, de la ora 21.30, pe toate drumurile din judeţele Iaşi şi Botoşani, aflate sub avertizare cod roşu de ninsori abundente şi viscol începând de miercuri, 5 aprilie, ora 18.40, până joi, 6 aprilie, ora 04.00.

Decizia a fost luată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) împreună cu Poliţia Rutieră şi are scop protejarea vieții cetățenilor, care ar putea rămâne blocați pe drum în propriile autovehicule. Măsură se aplică inclusiv mijloacelor de transport persoane, motiv pentru care plecarea microbuzelor şi a autobuzelor din autogări este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri după amiază o avertizare cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași.  Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00. Potrivit avertizării meteorologilor, vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum, şoferii fiind rugaţi să evite deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor periculoase.

Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumutile afectate. Reprezentanţii CNAIR fac apel la conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze numai din surse oficiale. De asemenea, este foarte important ca în această perioadă, autovehiculele să fie echipate de iarnă în cazul sunt tranzitate zonele afectate de ninsoare şi viscol.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;