Avertizare cod roşu de ninsori abundente şi viscol pentru judeţul Iaşi, până joi dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod roşu de ninsori abunde şi viscol pentru judeţul Iaşi începând de miercuri, 5 aprilie, ora 18:40, și până joi, 6 aprilie, ora 04:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul mai sus menţionat, vântul va bate cu rafale de 75-85 km/h, va ninge abundent, iar zăpada va fi viscolită și troienită, în timp ce vizibilitatea va fi redusă, tinâd spre zero. Din cauza vremii nefavorabile, mai multe drumuri din judeţul Iaşi au fost închise total sau parţial circulaţiei autovehiculelor, iar cursurile şcolare au fost suspendate joi, 6 aprilie, în toate unităţile de învăţământ.

În altă ordine de idei, potrivit prefectului Bogdan Cojocaru, miercuri, la ora 16.00, au fost raportate probleme în alimentarea cu energie electrică în 41 de localități din judeţ, fiind afectați aproape 9.000 de consumatori. Reprezentanții Delgaz Grid au transmis că au trimis în teren 12 echipe pentru remedierea defecţiunilor. “Am solicitat tuturor instituțiilor să fie în alertă în toată această perioadă și fiecare să intervină rapid în funcție de specificul situațiilor sesizate de ieșeni”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. În prezent, pe drumurile județene acționează 14 sărărițe cu lamă, şase autofreze, două autogredere și trei încărcătoare frontale.

Autorităţile locale fac apel către șoferi să limiteze deplasările, pentru a evita riscul de a rămâne înzăpeziți. De asemenea, ieşenilor li se recomandă să sune la 112 doar atunci când există o urgență reală, astfel încât să se poată interveni operativ la cazurile grave.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;