Primăria Municipiului Iaşi, prezentă la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău

La invitația președintelui Asociației Patronale a Industriei Turismului din Moldova, Sergiu Manea, Primăria Municipiului Iași este prezentă în aceste zile, la Chişinău, la cea de-a XXVI-a ediție a expoziției TOURISM & TRAVEL EXPO, organizată în perioada 6 – 9 aprilie la Centrul Internaţional Expoziţional MOLDEXPO.

La eveniment sunt prezenţi peste 60 de companii din Republica Moldova, România, Bulgaria și Georgia, care prezintă cele mai atractive oferte turistice. La ediţia din acest an a TOURISM & TRAVEL EXPO, Iașul este promovat prin noul brand “Iași – Orașul Creatorilor”, concept care a obţinut primul loc la un important concurs de branding desfăşurat la sfârşitul lunii martie la Londra. Noua identitate a oraşului Iaşi i-a fost prezentată atât ministrului Antreprenoriatului și Turismului din România, Constantin – Daniel Cadariu, cât și ministrului Culturii și Turismului din Republica Moldova, Sergiu Prodan.

Pe parcursul celor patru zile, firmele expozante vor pune la dispoziţia publicului cele mai noi oferte turistice, inclusiv posibilitatea rezervării anticipate şi la preţuri promoţionale a biletelor pentru vacanțele dina cest an. De asemenea, vor fi puse în vânzare pachete de odihnă pentru diferite categorii de turiști, atât pe litoral cât şi în celelalte destinaţii de vacanţă.

Prezent la inaugurare, ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a declarat că TOURISM & TRAVEL EXPO este cel mai important eveniment de profil din stânga Prutului, care are ca scop promoivarea ţării în exterior.  „Pentru Ministerul Culturii este o prioritate promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică autentică prin dezvoltarea parteneriatelor”, a declarat Sergiu Prodan, care a suboiniat că în 2022, Republica Moldova a înregistrat o creştere de 56% faţă de anul anterior ale principalilor indicatori statistici privind turismul intern.

Expoziția este organizată de MOLDEXPO, în colaborare cu Ministerul Culturii și Agenția de Investiții, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Receptor si Intern din Moldova (ANTRIM), Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) și Proiectul USAID de Competitivitate și Reziliență Rurală, cu suportul subvențional al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului

TOURISM & TRAVEL EXPO repeprezintă şi o bună oportunitate de a întări relațiile dintre cele două orașe înfrățite, Iași și Chișinău.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;