5:14 pm - Saturday April 29, 5454

Poli Iaşi- Unirea Dej 0-0. Atmosfera în Copou, ca un cazan sub presiune

Poli Iaşi a continuat şi sâmbătă, în meciul disputat în Copou contra celor de la Unirea Dej, evoluţia dezamăgitoare din play off, nereuşind decât o remiză albă în faţa unei formaţii cotată cu ultima şansă la promovarea în Superligă. Învinsă clar de CSA Steaua în deplasare (0-3) şi pe teren propriu de Dinamo (0-3), trupa lui Dragoş Militaru a produs o nouă surpriză, după ce în urmă cu o săptămână remizase, tot 0-0, şi la Buzău. De această dată, ardelenii au smuls un punct liderului, Poli Iaşi, rezultat în urma căruia apele s-au tulburat rău de tot în Copou.

Cu patru schimbări în formula de bază (Kuadio în locul lui Martac, Ştefanovici în locul lui Finica, Francis Cristea în locul lui Marchioni şi Robert Ion în locul lui Hlistei), gazdele au început în forţă meciul, Vojtus (min. 20) trimiţând la încheietura barelor mingea centrată excelent de pe dreapta de Kuadio. Trei minute mai târziu, Robert Ion, pentru prima dată titular de când a venit la Iaşi, şutează frumos, din 20 de metri, balonul lovind bara transversală. În min. 36, Alin Roman a fost şi el foarte aproape de a deschide scorul, însă balonul trimis de acesta din lovitură liberă de la 20 de metri a trecut puţin pe lângă transversala porţii apărată de Răilean. Spre finalul primei reprize (min. 38), oaspeţii au şi ei o mare ocazie de a debloca tabela, balonul trimis cu capul, din 6 metri, de Chira, după centrarea de pe stânga a lui Cocian, ştergând însă transversala, după care a ieşit în afara terenului.

În repriza secundă, iureşul gazdelor s-a mai domolit, ieşenii neavând practic decât o singură ocazie clară de gol, în min. 68, la lovitura liberă expediată de Alin Roman. Mai mult, oaspeţii puteau da lovitura în Copou, însă balonul trimis de Gâţ (min. 73)  trece milimetric peste transversală, după o nouă gafă a Jankov. Meci slab făcut de Poli, care pierde două puncte extrem de importante în lupta pentru promovarea directă. Dacă marţi, CSA Steaua o va învinge pe Dinamo în Ghencea, în ultimul meci al etapei, moldovenii vor pierde fotoliul de lider din play off, diferenţa faţă de locul 3, care duce la baraj, ocupat în prezent de Oţelul Galaţi, fiind acum de numai patru puncte.

Nemulţumiţi de evoluţia favoriţilor, o parte dintre spectatori şi-au vărsat năduful la finalul întâlnirii pe antrenorul Leo Grozavu, pe care l-au acuzat de jocul modest practicat de echipă în ultimele meciuri. De asemenea, spectatorii au fost iritaţi de jocul modest al lui Francisc Cristea şi de înlocuirile lui Vojtus şi Alin Roman din repriza secundă. Atmosfera în Copou, una deloc propice îndeplinirii obiectivului trasat de conducere (promovarea directă), este cu atât mai îngrijorătoare cu cât pe ieşeni îi aşteaptă un program infernal în următoarele patru etape, cu Dinamo în deplasare, Oţelul Galaţi, acasă, Gloria Buzău, în deplasare, şi CSA Steaua, acasă, înaintea ultimelor două meciuri din play off, cu Unirea Dej, în deplasare, şi Dinamo, în Copou.

Poli Iaşi: Jankov – Kuadio, Plămadă, Katanec, Ştefanovici – Itu, Roman (min. 71 Roman), Fr. Cristea (min. 82 Marchioni) – Musi (min. 56 Dumitru), Vojtus (min. 56 Harisson), R. Ion (min. 71 Hlistei);

Unirea Dej: Răilean – Gâţ, D. Pop, Chira, Roş – Cătinean, Adr. Pop (min. 82 Blaj), Militaru (min. 82 Buta9, Călugăr (min. 66 Fulga) – Alex Pop, Cocian (min. 60 Matiş);

Într-un alt meci din etapa a IV-a, disputat joi: Oţelul Galaţi – Gloria Buzău 1-0. Meciul CSA Steaua – Dinamo va avea loc marţi, 18 aprilie, de la ora 20.00.

Clasament.1. Politehnica Iaşi – 46 p, 2. CSA Steaua – 44 p, 3. Oţelul Galaţi – 42 p, 4. Dinamo – 38 p, 5. Gloria Buzău – 34 p, 6. Unirea Dej – 34 p.

Etapa viitoare: Unirea Dej – Oţelul Galaţi (vineri, 21 aprilie, ora 17.30), Gloria Buzău – CSA Steaua  (sâmbătă, 22 aprilie, ora 12.30), Dinamo – Politehnica Iaşi (marţi, 25 aprilie, ora 20.00).

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;