Acţiuni de verificare a lăcaşelor de cult împotriva producerii incendiilor, efectuate de pompieri

Inspectorii de prevenire alături de personalul din cadrul subunităților de intervenție al Inspectoratului pentru Situaţíi de Urgenţă al Judeţlui Iaşi (ISUJ)  au efectuat în ultimele zile o serie de acțiuni de verificare, monitorizare și control a lăcașurilor de cult, atât din localitățile din mediul urban cât și din rural, ocazie cu care s-a verificat dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase.

Activitățile vor continua și în următoarele zile la nivelul unităților de cult, unde sunt verificate respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, totodată instruirea reprezentanților clerului privind buna organizare a slujbelor, din punct de vedere al siguranței participanților, iar acolo unde va fi cazul se va acorda asistență tehnică de specialitate.

Pompierii recomandă cetățenilor, ca pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, să respecte câteva reguli simple, dar importante:

– în nicio situație, nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu acestea aprinse; nu le lăsați la îndemâna copiilor.

– este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.

– este bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;