Managerul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei, notă maximă la evaluarea anuală

În urma evaluării anual, managerul Ateneului Național din Iași, tenorul Andrei Apreotesei, a primit calificativul maxim din partea membrilor comisiei formate din profesioniștii în cultură și educație,

Membrii Comisiei de evaluare, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, prof. univ. dr. Nicolae Gîscă, rector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași în perioada 1990 – 2000, și Alexandru Chelaru, şef al Biroului Relații cu Societatea Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Iași, au notat cu 10 managementul Ateneului Național din Iași în anul 2022.

Anul 2022 a reprezentat cel mai bun an din istoria Ateneului ieșean din punct de vedere al evenimentelor cultural-educaționale, al participărilor la festivaluri internaționale, al implicării în comunitate dar și al veniturilor proprii realizate, 2,6 milioane de lei, clasând instituția pe locul 9 național, într-un onorant top 10 al celor mai productive instituții de spectacole și concerte din România, precum: Teatrul Național București, Teatrul Național Sibiu (Festivalul de Teatru de la Sibiu), Opera Națională București.

De remarcat că 2022 a reprezentat cel de al şaptelea an consecutiv de când tenorul Andrei Apreotesei se află la conducerea Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;