Modificări în circulaţia rutieră generate de introducerea benzii unice pe bulevardul Nicolae Iorga

În urma deciziei municipalităţii privind amenajarea unei benzi destinate exclusiv circulaţiei mijloacele de transport în comun pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii, de la intersecția bd. Nicolae Iorga cu Şos. Națională şi până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului, în zonele respective au fost introduse o serie de modificări.

Astfel, la ieșirea din pasajul pe sub calea ferată dinspre Galata – Mircea cel Bătrân spre bd. Nicolae Iorga nu mai este obligatoriu virajul la dreapta, ci este posibil acum și virajul la stânga, spre Podul de Piatră, timp de 40 de secunde, pentru a evita formarea de blocaje în zona Gării Internaționale. Posibilitatea de a vira la stânga la ieșirea din pasajul CFR este semnalizată prin marcaj rutier și semafor.

“Din păcate, în cursul acestei dimineți am constatat că o serie de șoferi care veneau dinspre zonele Galata, Mircea cel Bătrân sau Alexandru cel Bun nu au folosit posibilitatea de a vira la stânga spre Podul de Piatră și au circulat spre dreapta, ceea ce a creat întârzieri pentru cei care veneau din cartierele menționate. Circulația a fost îngreunată atât de lipsa de înțelegere a semnelor de circulație, cât și de condițiile meteorologice nefavorabile”, precizează reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, polițiștii locali vor continua să fie prezenți în această zonă, în special la orele de vârf, pentru a ajuta șoferii să se orienteze la ieșirea din pasajul Galata. Facem apel la conducătorii auto să folosească această facilitate (posibilitatea de a vira la stânga la ieșirea din pasaj) și să urmeze indicațiile polițiștilor!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;