Volumul de debut al poetului Vitalie Gaiceanu, lansat oficial la Muzeul Unirii

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” anunță lansarea volumului de debut al poetului Vitalie Gaiceanu, intitulat „Geneza sufletului”, evenimentul fiind programat a se desfășura sâmbătă, 22 aprilie, cu începere de la ora 12. 00

Vitalie Gaiceanu, care a împlinit de curând 40 de ani și este originar din raionul Fălești, satul Pînzăreni, Republica Moldova, a absolvit Seminarul Teologic din Chișinău, iar în prezent urmează cursurile Facultății de Istorie și Filozofie și cele ale Facultății de Arte Frumoase din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Poetul propune publicului larg tematici diverse precum tradiții, obiceiuri naționale, iubirea, spiritualitatea, teme sociale, dovedind o sensibilitate și o autenticitate aparte.

Evenimentul va fi prezentat de scriitorii Ana Onică, cea care semnează și prefața volumului, și Ion Xenofontov și va include lectura unor fragmente din volum de către autorul însuși și de către Adelina Alcaz.

Cu această ocazie va avea loc și ședința nr. 55, comună, a cenaclurilor literare IA`ȘI ȘI SCRIE (Iași) și VOCEA GENERAȚIILOR (Chișinău). Moderatorii ședinței vor fi Petronela Alexa-Prisăcaru, Ana Onică, Adelina Alcaz și Daniel Bratu.

Cele două manifestări sus-menționate vor fi completate de un recital literar „Blajini de-april” și de un recital muzical susținut de Grupul Vocal „Noi”, coordonat de Ana Ștefănică, dar și de soliștii Denisa Tudoran, Adelina Maria Darie, Paul Celmare, Nina Munteanu, Maria Tovba, Andrei Fanaragiu, Alex Horațiu, Ana Ștefănică și Daniel Bratu.

Printre invitații care vor lua parte la aceste evenimente se află membrii Asociației Umoriștilor „Al. O. Teodoreanu” – Păstorel.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;