A fost inaugurat Palas Campus. Iaşul devine unul dintre cele mai mari hub-uri IT din Europa

În prezenţa premierului Nicolae Ciucă şi a amabasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec, la Iaşi a avut loc astăzi inaugurarea Palas Campus, investiţie în valaore de peste 120 de milioane de euro, cu o suprafaţă totală construită de 60.000 de metri pătraţi. Cu această ocazie, la Iaşi a fost inaugurat şi sediul Amazon, companie de IT lider la nivel mondial. Odată cu deschiderea biroului de la Iaşi, Iaşul a devenit unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din Europa.

“Palas Campus este o investiţíe în valoare de peste 120 de milioane de euro, care s-a derulat pe parcursul a trei ani şi în cadrul căreuia vor peste peste 5.000 de angajaţi. Proiedctul Palas Campus reprezintă o parte din investiţia Palas Iaş, o misiune pe care am început-o în urmă cu 15 ani, atunci când împreună cu municipalitateaam încercat să dezvoltăm primul proiect mixus din România. În momentul de faţăa vem 70 de companii din România de pe patru continente, 14.000 de angajaţi care sunt absolvenţi ai universităţilor din Iaşi şi cred că cea mai mare realizare a companiei este că am reuşit să-i facem pe aceşti tineri să rămână în Iaşi. O astfel de dezvoltare a unei companii nu ar fi posibilă, desigur, fără un contract bun cu municipalitatea şi un suport al autorităşilro locale, al universităţilor din Iaşi, pentru care le mulţumim. Le mulţumim, de asemenea, băncilor finanţatoare care au avut încredere în noi, chiar dacă acest proiect s-a dezvoltat într-o perioadă grea. Mulţumim tutiror chiriaşilor care au avut încredere în noi, mulţumim companiei Amazon că a ales Iaşul şi le urăm succes în continuare”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Grup.

“Este un proiect care, din punctul meu de vedere, este corelat foarte bine cu tot ceea ce noi am introdus în pe lista de priorităţi aprogramului de guvernare. Faptul că aici s-a vorbit despre iastoria Iaşului, Într-adevăr, Iaşul are o istorie, Iaşul a făcut istorie pentru România, Iaşul iată, are prezent, şi ceea ce este mai important, Iaşul are viitor, pentru că o asemenea investiţie trece dincolo de termen scurt. Este o investiţie pe termen lung, ce va politiza energiile din Iaşi şi, cu siguranţă, voinţa, dorinţa şi potenţialul din întreaga regiune a Moldovei. Este foarte important ca exemplul pe care îl dă Iaşul astăzi să se multiplice şi să aibă acea contribuţie pe care cetăţenii o aşteaptă, acea evoluţie pe care noi, la nivel central, o investim cu foarte multă încredere şi ne asumăm responsabilitatea să sprijinim astfel de proiecte şi să asigurăm şanse egale tuturor cetăţenilor la ceea ce înseamnă dezvoltare şi prosperitate. Aici, la Iaşi, va fi un hub unde se vor dezvolta toate proiectele de digitalizare a serviciilor publice pentru cetăţeni, cele ale administraţiei publice, legătura cu administraţia centrală şi conectarea mediului de afaceri din Iaşi cu alte 70 de ţări de pe patru continente. Este absolut remarcabil ce putem face atunci când gândim în viitor şi când folosim ceea ce putem să avem mai de preţ, respectiv resursa umană, creativitatea, ininoivarea şi, nu în ultimul râmd, dorinţa de a face ceva pentru comunitatea locală şi pentru pentru ţară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

“Sunt foarte bucuroasă să revin la Iaşi. Au trecut 15 ani  de când am fost ultima dată şi am constatat că s-au schimbat foarte multe în acest oraş. Dezvoltarea economică a oraşului şi a regiunii este impresionantă. Iaşul şi-a stabilit reputaţia de centru de putere digitală regională, păstrându-şi în acelaşi timp moşternirea culturală vibrantă. De fapt, Iaşul a devenit în mod clar un hub european emergent, atractiv pentru companiile americane de talie mondială. Printr-o conducere puternică şi investiţiile în sectorul privat şi o forţă de muncă extinsă şi foarte bine pregătită, costuri operaţionale competitive şi o amplasare strategică, Iaşul şi-.a crescut vizibilitatea atât în România cât şi în Europa. Cei trei piloni ai parteneriatului nostru strategic sunt securitatea comună, angajamentul comun de creştere a prosperităţii economice şi schimbările culturale. Aceste linii de acţiune sunt strâns legate. Astăzi celebrăm pilonul economic. Ambasada SUA va continua să facă eforturi pentru un parteneriat comercial şi economic mai strâns între ţările noastre. Aşa fac prietenii şi aliaţii. Faptul că o serie de companii americanme de vârf precum Amazon, Microsoft şi altele sunt acum aici, la Palas Iaşi, este dovada clară că suntem cu toţii pe drumul cel bun. Experienţa şi cunoştinţele americane puse la lucru într-un sediu atât de impresionant sunt o sursă de inspiraţie. Am fost impresionată de munca depusă pentrurevitalizarea centrului istoric al Iaşului, inclus prin Palas CampusFelicitări inginerilor, arhitecţilor şi dezvoltatorilorcare au cosntruit această clădire modernă de vârf”, a declarat Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România,

 

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;