5:14 pm - Friday April 29, 8044

Restricții de circulaţie către Aeroport, începând cu data de 2 mai

Circulaţia autovehiculelor pe drumul care face legătură între podul de lângă lacul Ciric şi Aeroportul Iaşi va fi sistată începând cu data de 2 mai, din cauza lucrărilor de construcţie a noii parcări supraetajate care urmează să desevească pasagerii care vin sau pleacă de la aerogară. Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, miercuri, în cadrul şedinţei ordinre a Consiliului Local.

“Prin dispoziţie a primarului municipiului Iaşi, accesul de la pod Ciric către Aeroport va fi interzis, cu excepţia autovehiculelor care vor avea un sticker special de identificare. Eşti lucrător, poţi intra. Nu eşti lucrător, nu poţi intra. Eşti pasager, nu poţi intra. Laşi maşina într-o parcare, te preia autobuzul şi în 15 minute te îndrepţi cu tot cu bagaj către terminalul unde urmează să-ţi faci check in-ul. Am dat ordin colegilor mei ca până la sfârşitul săptămânii să fie ridicate toate maşinile care nu au ce căuta în parcările din zona respectivă. Vom lăsa libere doar parcările pentru activităţile sportive (parcarea nr. 1 şi parcarea nr. 2). Rămân în chirie doar parcările pe care le avem închiriate până acum, respectiv pentru 63 de maşini, restul vor avea statutul de valabilitate temporară (doar pentru riverani sau pentru cei care vor să se plimbe prin pădurea de la Ciric). Vom fi eliberate parcările de pe zona Ciric, mai ales cele de pe partea stângă, pentru care vom asigura un transport public împreună cu Compania de Transport Public, pentru transbordarea pasagerilor din maşinile personale în autobuz, parcare cu taxă care va intra în vigoare de la data de 2 mai, pentru a descuraja abandonarea maşinilor în parcare şi a lăsa fluxurile de circulaţie cât mai importante, mai ales la orele la care aterizează sau decolează avioanele”, a declarat primarul Mihai Chirica.

“În ceea ce-i priveşte pe angajaţii aeroportului, aceştia vor avea stickere speciale care vor atesta faptul că sunt salariaţi ai aeroportului. Astfel, ei se vor putea deplasa către terminale, fie că sunt lucrărtori la şantierul de la terminalul T4, fie că lucrează la diferite companii de transport aerian, fie că fac parte din Poliţia de Frontieră, SRI sau alte unităţi şi structuri ale aeroportului. Vom asigura doar 40 de locuri de parcare din totalul locurilor de parcare existente în momentul de faţă. Celelalte persoane interesate, care vor vor veni dinspre cartierul Tătăraşi, pe strada Holboca, vor fi supuse unui control în capătul sudic al pistei, unde vor fi triaţi pentru a se vedea cine are de lucru la aeroport sau cine este în plimbare prin zona respectivă. Vom facilita parcarea autovehiculelor pe o singură bandă şi pe strada Fântânilor, pentru cei care vor veni dinspre cartierul Tătăraşi, vom instala un punct de control permanent imediat după ce se trece podul peste Ciric, la intersecţia cu drumul care face legătura cu Ciric II, iar cei de la aeroport vor introduce un control special la parcările pe care le le vom amenaja noi pentru aeroport, urmând ca accesul să se facă cu autobuzul, doar dacă pasagerii dispun de tichete de călătorie valabile pentru zborul din proximitatea parcării”, a mai precizat edilul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;