Primăria comunei Miroslava va avea un nou sediu

Primăria comunei Miroslava va avea, în curând, un nou sediu, realizat printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI), în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS). Investiţia, în valoare de 18,43 milioane lei, are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor oferite de administrația publică locală, prin realizarea unor spații corespunzătoare desfășurării activității și îmbunătățirea managementului serviciilor furnizate populaţiei.

Pentru implementarea acestui proiectul, autorităţile locale au pus la dispoziţie două terenuri aflate în domeniul public, care au fost predate de primărie către Compania Naţională de Investiţii. Este vorba despre un teren în suprafaţă de  2.960 de metri pătrați și un altul de 168 metri pătrați, ambele situate pe strada Vasile Alecsandri, nr. 2A (în zona sălii de sport din Miroslava). Suprafața totală inclusă în proiect este de 3.128 de metri pătrați, din care clădirea propriu-zisă va ocupa 553,10 de metri pătrați, la care se adaugă trotuarele, aleile pietonale și parcajele, în suprafaţă de 1.329,25 de metri pătrați), plus spațiile plantate, cu o suprafaţă de 1.245,65 de metri pătrați.

Potrivit proiectului tehnic, noul sediu al primăriei din Miroslava va avea, în total, patru niveluri (D+P+2E) şi o înălțime de 11 metri. Clădirea va fi amplasată la sud-vest de actualul sediu al primăriei, iar accesul principal se va realiza pe latura de est a noii construcții, unde este propusă și o rampă destinată accesului persoanelor cu dizabilități locomotorii. Un acces secundar este prevăzut pe latura de sud, iar pe latura de nord-vest este prevăzut un acces pentru spațiile tehnice.  Legătura pe verticală, între niveluri, este asigurată prin intermediul unei scări de beton armat placat cu plăci ceramice porțelanate și a două ascensoare (dimensionate și conformate astfel încât să poată fi folosite și de persoanele cu dizabilități locomotorii).

La demisol vor fi prevăzute: casa scării (scara de serviciu), hol (acces spații tehnice), două încăperi care folosesc drept spații tehnice, două depozitări și un spațiu unde va fi amenajată arhiva. La parter vor fi prevăzute: terasa acces principal, hol acces, birou pază, terasă acces secundar, șase spații pentru birouri, oficiu, grup sanitar persoane cu dizabilități, hol și grup sanitar.

La etajul I vor fi prevăzute: hol, terasă, oficiu, grup sanitar persoane cu dizabilități, grup sanitar, patru spații pentru birouri, terasă, sală Consiliu Local și spațiu depozitare. La etajul II vor fi prevăzute: terasă, oficiu, grup sanitar persoane cu dizabilități, hol, grup sanitar, două spații pentru birouri, sală conferințe/căsătorii, terasă, foișor, hol, birou primar, birou viceprimar, birou secretar primar și spațiu de depozitare.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;