Planul noii parcări din faţa terminalului T4, prezentat în premieră de conducerea Aeroportului

Conducerea Aeroportul Iaşi a prezentat, în premieră, planul noii parcări a aeroportului, a cărei lucrări au început în această săptămână. Potrivit directorului general al aeroportului, Romeo Vatră, în acest an, pe lângă parcare, vor fi finalizate şi lucrările la noul terminal T4, precum şi la parcul fotovoltaic de 1MWh. Anul viitor, urmează să fie finalizată noua parcare de lunga durată de 250 locuri, să fie reamenajat şi extins terminalul T3, în timp ce terminalul T2 va fi transformat în terminal cargo. Totodată va fi reconfigurat şi terminalul T1 pentru spaţii de office şi va fi modernizat balizajul cu LED.

Trecem prin cel mai complex proces de modernizare a aeroportului din istoria lui. Le mulţumim celor care înteleg efortul nostru şi îl apreciază, le mulţumim şi celor care nu vor să înţeleagă şi ne critică, pentru că vrem să fim din ce în ce mai buni. Progresul se obţine doar dacă trecem printr-un proces continuu de învăţare şi adaptare. Dacă ne dorim dezvoltare, trebuie să vizualizăm foarte clar ce vrem, să nu ne închistăm în trecut, clişee, temeri şi prejudecăţi, să avem curajul de a păşi în faţă, de a ne asuma riscuri, să avem voinţa şi puterea de a modela viitorul aşa cum ni-l dorim, a scris Romeo Vatră pe Facebook. .

Lucrările la noua parcare din faţa terminalului T4, care au demarat îna ceastă săptămână, sunt estimate a dura circa trei luni, perioadă în care pasagerii care vin la aeroport pot folosi parcările terasate de la Ciric, de unde vor beneficia apoi de transport public cu o frecvenţă de 30 minute până la aerogară.

Reamintim că lucrările de extindere a parcării reprezintă o componentă importantă a proiectului de dezvoltare a aeroportului, finanţat cu fonduri europene, în valoare de 80 milioane euro, care include un nou terminal de 31.000 de metri pătraţi, o parcare cu o capacitatre de 600 de locuri şi un parc fotovoltaic întins pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, cu o putere instalată de 1MWh.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;