Antibiotice Iași, cel mai atractiv angajator din industria farmaceutică românească

Antibiotice Iași, a obținut premiul pentru cel mai atractiv angajator din industria farmaceutică românească, conform clasificării realizate de Randstad România Employer Brand Research, una dintre cele mai complexe cercetări de brand de angajator din lume.

Comparativ cu anul trecut, Antibiotice a înregistrat o creștere în clasament de două poziții, ajungând pe primul loc, ceea ce confirmă preocupările constante ale companiei legate de dezvoltarea profesională și personală a angajaților săi, îmbunătățirea mediului de lucru, modul în care sunt atrași tineri talentați.

“Suntem mândri și ne onorează premiul obținut la Gala Randstad România Employer Brand Awards. Antibiotice reprezintă cu adevărat un punct de reper pentru România, pentru piețele internaționale, ca reprezentant de referință în industria producătoare farmaceutică. Promisiunea Antibiotice este de a fi mai mult decât o afacere, de a fi un partener de încredere atât pentru proprii angajați cât și stakeholderii săi, pentru a crește împreună și a asigura un viitor sustenabil. Am făcut progrese semnificative în dezvoltarea angajaților noștri si suntem mândri când eforturile echipei Antibiotice sunt recunoscute ca bune practici”, a declarat Mihaela Murariu, director resurse umane, Antibiotice.

Orientarea pe profesii și specializări cu rol cheie pentru Antibiotice a determinat o diversitate profesională specifică activității desfășurate, pornind de la farmacisti, biologi, medici, ingineri chimisti (studii superioare), dar și operatori chimiști, mașiniști, mecanici, automatiști (studii medii), focusul companiei fiind concentrat pe instruirea și permanenta dezvoltare profesională a acestora.  “Am  înregistrat progrese deosebite în pregătirea și devoltarea managerilor pe competențe precum gândire strategică, managementul performanței, rezolvare de probleme și luare de decizii, comunicare si feedback. Toate aceste inițiative se desfășoară sub umbrela “Academia a+”, platformă de management al cunoașterii. Prin cele două componente ale saleColegiul Tehnic a+” și “Școala de afaceri a+”, Academia are ca obiectiv principal desfășurarea de acțiuni pentru a identifica, selecta și pregăti resursa umană calificată și motivată să performeze.De asemenea, în cadrul “Academiei a+” am desfășurat programe de pregătire cu lectori interni care vizează transferul de cunoștințe și expertiză de la seniori către tinerele generații.

Dacă ne raportăm la cifre concrete, există doi indicatori principali care confirmă efectele benefice ale acestor preocupări: fluctuatia de personal care este sub 6% și retenția personalului strategic de peste 90%, valori care se situează sub statisticile de la nivel național, a adăugat Mihaela Murariu

O direcție importantă a strategiei de resurse umane din cadrul Antibiotice o reprezintă implementarea un sistem de salarizare si de motivare adaptat complexității activității companiei, care este periodic actualizat la schimbările și dinamismul pietei, dar și la așteptările angajaților. Se înregistrează o evolutie semnificativă de la un an la altul a venitului mediu net per salariat, ținta pentru anul 2023 fiind de 975 EUR net.

Alături de “Academia a+”, un valoros instrument de motivare al angajaților Antibiotice îl reprezintă baza sportivă și recreativă “Club a+”, dedicată salariaților interesați de sport și un stil de viață sănătos, unde se desfășoară diverse activități sportive, cultural educaționale, de traning și instruire.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;