“Pârtia de cultură” şi “Noaptea Muzeelor””, două evenimente embelematice organizate de Ateneul Naţional

Ateneul Național din Iași invită publicul sâmbătă, 13 mai la două evenimente organizate în cadrul Nopţii Muzeelor. Este vorba despre „Pârtia de Cultură” și „Noaptea Muzeelor”

„Pârtia de Cultură”, ediția a IV-a este o campanie de ecologizare a pârtiei de schi din Copou, unind sub aceeași inițiativă instituții publice, culturale, de învățământ, reprezentanți ai mediului și voluntari.

„Devenită, deja, o tradiție frumoasă a Ateneului, Pârtia de Cultură reprezintă, pe de o parte, o acțiune de ecologizare a pârtiei de schi, o locație familiară, atât celor ce practică sporturi de iarnă, în anotimpul rece, cât și celor ce participă la evenimentele cultural-artistice, organizate aici în restul anului, iar, pe de altă parte, o inițiativă de responsabilizare a populației pentru păstrarea un mediu curat, potrivit pentru activități de recreere sau culturale, deopotrivă. Dacă la ediția de anul trecut am trăit bucuria de a o avea între noi pe Maia Morgenstern, anul acesta ne va onora cu prezența actorul Claudiu Bleonț.”, a declarat managerul instituției, tenorul Andrei Apreotesei.

Invităm, astfel, pe toți cei care doresc să se implice în acest demers inițiat de Ateneul Național din Iași, sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 11.00, să se alăture cauzei și să sprijine transformarea Pârtiei de Schi în „Pârtia de cultură”.

Păstrând tradiția din ultimii ani, Ateneul Național din Iași se înscrie în rândurile instituțiilor participante în evenimentul național „Noaptea Muzeelor”.

Astfel, sâmbătă, 13 mai, în intervalul 18.00 – 24.00, Ateneul Național din Iași va prezenta publicului expoziții de pictură, sculptură, fotografie, documente originale, obiecte vechi și costume de epocă, în spațiile dedicate.

Spațiile expoziționale care vor fi accesibile publicului sunt: Mica Pinacotecă din Jassy (în Foaierul Ateneului), Galeria Regală, Galeria Veche, Mica Galerie de Artă șiCapela Artiștilor, un loc plin de spiritualitate, de care se bucură instituția publică de cultură ieșeană.

Va putea fi vizitat, de asemenea, în exclusivitate, și Salonul Marilor Români, o colecție de obiecte de patrimoniu, aparținând unor mari personalități ale culturii române sau legate de viața și de opera acestora, prin care se dorește a promova, în rândul publicului larg, reperele relevante ale spațiului cultural și istoric românesc.

Publicul prezent la eveniment va fi întâmpinat cu momente artistice oferite de Aurelian Neamțu și Iulian Trifan (harpă celtică), în Romantic Parc, precum și  „Ora de Jazz”, prezentată de studenți ai clasei de jazz Mihaela Loredana Gârlea, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, lecții deschise de dans multicultural și o serată de tango argentinian.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;