5:13 pm - Tuesday April 19, 9312

“Eros, Logos & Agape” – conferinţă şi lansare de carte a scriitorului Mihail Neamţu

În Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi va avea loc joi, 18 mai, începând cu ora 18.30 conferința ,,Eros, Logos & Agape”, susţinută de scriitorul Mihail Neamțu. Conferința este, de fapt, o întâlnire personală a fiecăruia dintre noi cu Taina Iubirii, în care suntem chemați să reflectăm asupra unui Eros cu aripile smulse și mai mult de atât, scriitorul Mihail Neamțu ne îndeamnă să devenim eroi ai Iubirii, nu victime, nici călăi.

Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone este o lectură îndrăzneață în care autorul, filozof și teolog, îmbină ironia modernității cu tragedia iubirii neîmplinite: ,,Avem o bună chimie, spun cuplurile entuziaste, până când apare geografia – și restul e istorie. Puritatea inaugurală a relației nu rezistă decât printr-o strategie pusă la punct de ambii protagoniști. Puternica experiență a îndrăgostirii are un defect major: e fragilă și durează întotdeauna prea puțin.”

Cartea ,,Eros, Logos și Agape – Dragostea în era Smartphone” este un tratat al iubirii, documentat în spiritualitatea înălțătoare a Sfântului Augustin, dar și în stoicismul lui Marc Aureliu.

Trăim într-o epocă marcată de îndoielile, căutările și revolta fiului risipitor. Într-o asemenea lume plină de tocmeli, numai Dragostea este reperul nostru inconturnabil – răspunsul final, adevărat, exigent și înalt, la toate căutările omului. În cadrul conferinței ne vom opri și asupra dramei din zilele noastre, indusă de capcanele lumii virtuale sau, altfel spus, despre noua prostituție digitală.

Pentru a achiziționa un bilet, accesați pagina evenimentului de pe site-ul oficial al Clubului Marile Cărți unde veți găsi toate detaliile necesare.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;