Echipamente hardware donate Bibliotecii Centrale Universitare de către Centric IT Solutions România

Centric IT Solutions România a donat echipamente hardware Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Iași în cadrul acțiunilor companiei de a susține educația tinerilor și de a contribui la dezvoltarea comunității locale pe baze moderne. Donația constă în 32 de laptopuri, 21 de desktopuri, 40 de monitoare și două imprimante, care vor ușura și eficientiza activitatea BCU Iași, ceea ce va duce și la creșterea accesibilității la bibliotecă din partea celor peste 10000 de abonați și tuturor celor interesați din comunitatea ieșeană.

“Mulțumim Centric IT Solutions România pentru această donație de folos în activitatea noastră, precum și în beneficiul ieșenilor care ne calcă pragul. Este important că o companie cum este Centric susține cartea, cultura, tinerii și dă un exemplu concret de implicare în comunitate”, a declarat directorul BCU Iași, Conf. univ. dr. Ioan Milică.

„IT este despre inovație, și inovația presupune educație și colaborare. Centric înseamnă acel loc central de unde ne propunem să schimbăm lucrurile în bine, să avem acel impact pozitiv în viața comunităților din care facem parte: angajați, parteneri, clienți, locuitorii Iașului. Am decis să facem această donație BCU Iași pentru a mări sprijinul nostru constant pentru educație și cultură în Iași. Biblioteca este, alături de școală, un loc unde tinerii se instruiesc și această donație completează acțiunile noastre pentru susținerea viitoarelor generații. Vom continua să oferim sprijin unde este nevoie pentru a contribui la dezvoltarea modernă și durabilă a Iașului”, a declarat Andrei Spițelnicu, Country Manager Centric IT Solutions România.

Această inițiativă este doar una dintre multele proiecte sociale ale Centric IT Solutions. Compania a alocat până în prezent 426.000 lei pentru bursele elevilor de la liceele ieșene în cei opt ani de când a înființat, împreună cu Fundația Comunitară Iași, Fondul de burse Centric pentru susținerea tinerilor pasionați de științe exacte. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Centric IT Solutions România a refăcut două laboratoare – unul la Facultatea de Informatică și altul la Facultatea de Automatică și Calculatoare. De asemenea, Centric a mai donat o serie de laptopuri în cadrul programului “Până Hăt de Carte” pentru a susține școala online în timpul pandemiei, precum și bibliotecile din mediul rural.

 

Despre Centric IT Solutions

Centric IT Solutions Romania este parte a grupului internațional Centric B.V., care oferă servicii IT, financiare, precum și soluții în domeniul ingineriei și al consultanței. Sediul central al companiei se află în Olanda, dar compania are deschise sucursale in Belgia, Franța, Luxemburg, Lituania, Germania, Elveția, Suedia și Norvegia, totalizând 4.000 de angajați. În România, Centric este prezent din decembrie 2010 în Iași, iar echipa – aflată în creștere constantă – furnizează soluții IT pentru sectorul public, retail, housing&healthcare, resurse umane și payroll.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;