5:14 pm - Saturday April 29, 6958

Un nou pas în vederea deschiderii şantierului de la noua sală polivalentă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Iași a eliberat marţi, 23 mai, avizul de securitate la incendiu pentru proiectul viitoarei Sălii Polivalente care urmează să fie construită la Iaşi, în zona Moara de Vânt, decizia venind în urma actualizării documentaţiei tehnice aprobată de Consiliul Local în şedinţa desfăşurată săptămâna trecută. În ultimele două luni, Primăria Municipăiului Iaşi a primit avize favorabile pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă „Regina Maria” atât din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române cât şi a Agenției pentru Protecția Mediului Iași.

“Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții SA. Am primit garanții că acest proiect va beneficia de sprijinul Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, precum și de la alți înalți oficiali, cărora le mulțumesc și pe această cale”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, până în prezent, municipalitatea a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, avizul de la Autoritatea Aeronautică, precum şi toate celelalte documente prevăzute de lege.

“După ce voi semna autorizația de construire și o vom anexa documentației, urmează obținerea finanțării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor. Ne dorim ca aceste etape să fie parcurse cât mai rapid”, a mai precizat şeful municipalităţii.

Sala Polivalentă are o valoare estimată de circa 400 de milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro).

Noua sală polivalentă va avea forma inspirată de coroana Reginei Maria și va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal Regele Ferdinand. Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărțite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II și 106 la etajul III (dedicat presei).

Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare.

Valoarea estimată a investiţiei se ridică la 400 de milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;