5:13 pm - Sunday April 20, 9541

Eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, organizat pe esplanada Palatului Culturii

Instituția Prefectului Județului Iași, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerului Apărării Naționale (MApN), organizează joi, 1 iunie, pe esplanada Palatului Culturii, în intervalul orar 10.00 – 16:00, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

”Suntem la a doua ediție. Anul trecut au fost foarte mulți copii interesați de activitatea colegilor din cadrul MAI și MApN, de aceea, am decis să marcăm și în acest an Ziua Internațională a Copilului într-un mod deosebit. Îi așteptăm în fața Palatului Culturii pe toți cei care doresc să afle detalii despre munca, dar și despre echipamentele și tehnica folosite de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

În fața Palatului Culturii vor fi salvatorii ieșeni cu câteva dintre autospecialele folosite în activitatea de zi cu zi. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași va prezenta copiilor două motociclete, o șenilată, o barcă, o autospecială pirotehnică, o autoplatformă pentru salvări la înălțime, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, alături de alte echipamente specifice salvatorilor.

Inspectoratul de Poliție va fi prezent cu o motocicletă a Serviciului Rutier, patru autospeciale, inclusiv de la Serviciul Rutier, Serviciul de Acțiuni Speciale, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Totodată, copiii vor avea ocazia să cunoască și doi dintre câinii polițiștilor ieșeni.

Poliția de Frontieră va prezenta copiilor tehnică și autospeciale folosite în supravegherea frontierei printre care o ambarcațiune, o autospecială cu termoviziune, dar și două echipaje canine.

Jandarmeria ieșeană va fi alături de copii cu un ATV, două autospeciale, materiale și mijloace de intervenție, câini de serviciu antrenați pentru misiuni specifice.

De asemenea, vor fi prezenți pentru activități de prevenire și angajați din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Iași. Centrul Militar Zonal va participa cu un stand de informare și promovare.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;