Două noi spaţii de relaxare pentru copiii şi adulţii cu dizabilităţi, inaugurate în Parcul Expoziţiei

Joi, 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, în Parcul Expoziţiei vor fi inaugurate două noi spaţii de joacă pentru copii amenajate de Primărie. Este vorba despre parcul de joacă pentru copiii cu dizabilități și de zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități, obiective unice până acum în municipiul Iaşi. Parcul de joacă pentru copiii cu dizabilităţi, care va fi inaugurat începând cu ora 11.30, în prezenţa autorităţilor locale, are o suprafață de 1.200 de metri pătrați, fiind situat în zona străzii General Toma Dumitrescu, spre Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Spațiile de joacă conțin ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum și echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, cățărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice). Zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități cuprinde echipamente specifice. Toată suprafața spațiului de joacă este realizată din covor turnat din cauciuc. Covorul sintetic are tematică specifică și este personalizat pentru fiecare zonă. Există două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 și 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 și 14 ani. Fiecare amplasament este dotat și cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi).

Lucrările au fost realizate de asocierea SC Mag Consulting Project SRL – SC Premium House SRL și au costat 1.965.782,01 lei.

Cel de-al doilea spațiu face parte din programul municipal de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Acesta are o suprafață de 1.700 de metri pătrați și a fost modernizat de SC Sport Play SRL pentru o sumă de 1.451.800 lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;