Aeroportul Iaşi, tranzitat de 230.000 de pasageri în luna mai

“În această vară vom avea un trafic mult mai mare faţă de cel înregistrat anul trecut. Astfel, dacă în luna august 2022 am avut 180.000 de pasageri care au tranzitat Aeroportul Iaşi, anul acesta estimăm pentru aceeaşi lună un număr de 280.000 de pasageri, asta în condiţiile în care în luna mai am înregistrat un număr de 230.000 de pasageri. Cu alte cuvinte, în acest an, estimarea noastră este de peste două milioane de pasageri, chiar 2,5 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o creştere de peste 60% a traficului înregistrat anul trecut pe aeroportul nostru”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Iaşi. Ţinând cont de aceste cifre în creştere, conducerea aeroportului a luat o serie de măsuri pe termen scurt, pentru a optimiza procesarea pasagerilor.

“În primul rând, nu acceptăm pentru această vară curse charter în intervalele roşii, când practic e imposibil să mai procesăm curse suplimentare, ţinând cont de capacitatea limitată a terminalului T3. Vom instala o copertină pe sosiri, pentru a proteja de caniculă şi ploaie pasagerii care aterizează şi aşteaptă să intre în terminalul T3. Copertina şi rândul cu cei care aşteaptă la verificarea Poliţiei de Frontieră a documentelor la sosiri vor fi poziţionate în faţa terminalului 2, pentru a evita intersectarea fluxurilor celor care sosesc cu cei care pleacă, fără a afecta accesul pe platforma la T2. Nu vor mai avea acces până în faţa terminalului microbuzele şi masinile cu capacitate 8+1 care fac transport ocazional către Republica Moldova. Vom instala uşi suplimentare la sosiri, pentru a asigura linii prioritare pentru familii cu copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi.  Vom instala o ușă dublă glisantă la intrarea în terminal, în zona de checkin, pe care o vom separa fizic de zona de acces la filtrele de securitate. Am angajat noi agenţi de securitate şi însoţitori ale persoanelor cu mobilitate redusă, pe actuala organigramă”, a precizat Romeo Vatră.

“Se anunţă o vară încinsă, terminalul nou va fi recepţionat în acest an, iar anul viitor vom putea primi pasagerii cu şase filtre de control acces, 20 checkin-uri, şapte porţi de îmbarcare, trei tuneluri de îmbarcare, trei porţi de sosiri, VIP Lounge, Business Lounge, spaţii comerciale, vom avea cel mai performant sistem de procesare bagaje, cu redundanta de minimum 50%, peste 2000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi o parcare mai mare de până la 600 de locuri. Anul acesta vom da în lucru o a doua parcare de lungă durată, cu peste 200 de locuri, începem reconfigurarea terminalului T3 şi căutăm investitori interesaţi pentru operarea în terminalul T2 în regim cargo”, a adăugat directorul general al Aeroportului.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;