5:14 pm - Saturday April 29, 8180

Un nou pavilion pentru pacienţi, la Spitalul de Boli Infecţioase

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” a depus la Guvern un proiect privind construcţia unui nou pavilion, ultramodern, pentru pacienţi. Potrivit dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, noul pavilion ar urma să devină unul dintre cele mai moderne unităţi de acest fel din ţară.

“Este vorba despre o investiţie majoră, esenţială pentru spitalul nostru. În momentul de faţă aşteptăm aprobarea definitivă din partea decidenţilor de la nivel central. Pavilionul 8 va fi, în final, efectiv un spital nou de boli infecţioase, dotat şi updatat la cerinţele anului 2023”, a declarat Florin Roşu.

Potrivit proiectului înaintat autorităţilor centrale, noul pavilion ar urma să fie construit în curtea spitalului, având în componenţă două tronsoane (A şi B). Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter și trei etaje și va fi conectat cu tronsonul B, mai mic, destinat pacienților bolnavi de HIV/ SIDA. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 45 de milioane de euro, proiectul urmând să fie finanţat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiții (CNI).

Termenul de finalizare a investiției este de trei ani de la debutul lucrărilor.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;