Ambasadoarea Norvegiei în România, Excelenţa Sa Siri Beate Barry, oaspete al Iaşului

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit joi, 8 iunie, la Palatul Roznovanu, cu Excelența Sa doamna Siri Beate Barry, ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti. Aflată în premieră în vizită la Iaşi, Excelenţa Sa a fost ȋnsoțită de Ana-Maria Bălan, consilier comercial, pentru cultură şi presă ȋn cadrul Ambasadei Norvegiei în România.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi, discuțiile au vizat diferite oportunități de consolidare a relațiilor de cooperare ȋntre oraşul Iaşi şi Regatul Norvegiei, primarul Mihai Chirica enumerând în acest sens proiectele finanțate prin granturi norvegiene destinate minorităților, Iașul fiind un exemplu de colaborare între toate etniile și minoritățile.

“Excelența Sa a lăudat sprijinul acordat de Primăria Municipiului Iaşi refugiaților ucraineni, iar edilul-șef a prezentat în context Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați, deschis într-un spațiu al municipalității (Centrul Tehnologic Regional Nicolina) și care este şi cel mai mare complex de servicii din România destinate cetățenilor ucraineni. Totodată, primarul a vorbit despre programele destinate copiilor ucraineni, ultimul eveniment având loc chiar de Ziua Copiilor, când 270 de copii au fost invitați la serbarea organizată de municipalitate, precum şi despre rolul activ ȋn educarea copiilor Ucrainei pe care ȋl are Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi, dar şi Fundația Star of Hope”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei..

„Norvegia este un model pentru noi şi avem de ȋnvățat din experiența norvegiană ȋn ceea ce priveşte politicile de protecție a mediului şi cele sociale”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În ȋncheierea discuțiilor Excelența Sa s-a arătat impresionată de frumusețea Iașului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;