Echipa Universităţii de Ştiinţele Vieţii a câştigat faza judeţeană a Cupei României la fotbal

Echipa Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USV) Iaşi a câştigat finala judeţeană a Cupei României la fotbal, după ce a învins sâmbătă, pe Stadionul din Bălţaţi, formaţia CFR Paşcani cu scorul de 3-0 (0-0). Golurile formaţiei pregătite de Florin Croitoru au fost înscrise de Alexandru Marin (două) şi Eduard Sandu.

În urma acestui rezultat, echipa Universităţii de Ştiinţele Vieţii va reprezenta judeţul Iaşi în cadrul primei etape a fazei naţionale a Cupei României. USV Iaşi se află la primul trofeu câştigat de la înfiinţare, după ce la finalul sezonului recent încheiat al Ligii 4 s-a clasat pe locul secund, după formaţia Moldova Cristeşti, campioana judeţului Iaşi, cea care la sfârşitul lunii iunie va juca un meci de baraj tur-retur cu CSM Vaslui pentru promovarea în Liga 3.

Lotul USV Iaşi în sezonul 2022/2023: Cosmin Bargan, Cosmin Anton, Ionel Gînju (portari), Adrian Ilie, Andrei Sărițanu, Bogdan Baboi, Alexandru Izmană, Eduard Sandu, Alexandru Marin, Andrei Vițelaru, Tudor Plop, Armand Onica, Andrei Apostol, Denis Șerban, Dragoș Miron, Călin Ciobanu, Andrei Onofrei, Robert Dodan, Alexandru Dumitru, Dumitru Șova și Mario Turcu (jucători de câmp).

Reamintim că începând cu sezonul 2022/2023, Cupa României, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal (FRF), este organizată după un nou format. Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor sunt împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2. Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1. În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;