Expoziție „Colecții și colecționari – Donația prof. univ. dr. Aldea Adrian – Sorin și dr. Aldea Rodica”

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 15 iunie – 2 iulie, la Palatul Culturii, expoziția de arte vizuale „Colecții și colecționari – Donația prof. univ. dr. Aldea Adrian – Sorin și dr. Aldea Rodica”.

Intrată în patrimoniul Muzeului de Artă din Iași în anul 2014, grație generozității familiei Aldea, colecția cuprinde lucrări semnate de importanți artiști români, precum Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Traian Brădean, Angela Popa-Brădean, Constantin Piliuță, Ion Pacea, Dan Hatmanu, Liviu Suhar, Corneliu Medrea. În anul 2022, donația a fost completată cu lucrări de pictură, semnate de Ion Pacea și Florin Petrache, precum și cu lucrări ale sculptorilor Gheorghe Coman și Doru Andrii.

Publicul este invitat să admire cele 30 de opere de artă din donația prof. univ. dr. Aldea Adrian – Sorin și dr. Aldea Rodica, în expoziția deschisă la Muzeul de Artă până pe 2 iulie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

Vernisajul va avea loc joi, 15 iunie, începând cu ora 18.00.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;