Bănci imprimate cu strofe din poeziile lui Mihai Eminescu, amplasate în Parcul Copou

În săptămâna în care la Iaşi au loc manifestările prilejuite de comemorarea a 134 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului naţional, SC Servicii Publice SA a început montarea mai multor bănci în Parcul Copou şi în zona Plopii fără soţ din Bucium imprimate cu strofe din poeziile lui Mihai Eminescu.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, acţiunea face parte din proiectul Iaşi – Oraşul Inspiraţiei, fiind menită să pună în valoare opera inegalabilă a poetului-nepereche.

“Ne onorează să fim creativi în Iaşi – Oraşul Inspiraţiei. Model și execuție unice în România marca Servicii Publice Iași. Deja în Parcul Copou (în preajma statuii și Teiului lui Mihai Eminescu, respectiv lângă bazinul cu nuferi) și la Plopii fără Soț din Bucium, echipele SPI au montat băncile tip carte (mozaic din marmură) imprimate cu poeziile ”Glossă”, ”Lacul” și ”Pe lângă Plopii fără Soț”, scrise de marele nostru poet național. Vom mări numărul acestor inedite piese de mobilier urban tip carte și le vom amplasa și în alte locuri cu încărcătură culturală din Iași”, se arată în mesajul postat de SC Servicii Publice SA pe pagina proprie de Facebook.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;