Festivalul “SCÂRȚ! umor”, la cea de-a III-a ediţie

Ateneul Național din Iași organizează în perioada 15-18 iunie cea de-a III-a ediţie a Festivalului de literatură satirică și grafică umoristică “SCÂRȚ! umor”.

În acest an, evenmentul se va desfășura în patru locații diferite în aer liber, festivitatea de deschidere având loc sâmbătă, 17 iunie, ora 10.00, la Ateneul Național din Iași, tot atunci având loc în foaierul instituției și vernisajul expoziției de caricatură.

Deviza ediției de anul acesta este Caricaturizează-te! – o idee inovatoare și un tur de forță al desenatorilor care vor caricaturiza publicul prezent în mod gratuit. Astfel, Marian Avramescu, Leonte Năstase, Vasile Crăiță – Mândră, Sorin Ursan Delaclit, Ovidiu Ambrozie Bortă Boa, Lucian Amarii – Jup și Viorel Corodescu – Covvă așteaptă în număr cât mai mare pentru a vă lăsa o amintire plină de umor.

Locațiile de desfășurare ale evenimentului sunt: Romantic Parc (Ateneul Național Iași), Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii și Parcul Copou iar programul de desfășurare este următorul:

Joi, 15 iunie – orele 17:00 – 20:00;

Vineri, 16 iunie – orele 17:00 – 20:00;

Sâmbătă, 17 iunie – orele 14:00 – 17:00;

Duminică, 18 iunie – orele 10:00 – 13:00.

Festivalul a debutat în anul 2019 sub Patronatul Uniunii Epigramiștilor din România, cu sprijinul Asociației Caricaturiștilor Profesioniști și de Elită din România și a generoaselor auspicii ale Ateneului Național din Iași, Asociația Umoristică Academia Liberă Veche “Păstorel” Iaşi, avându-l ca Președinte de Onoare pe maestrul Ștefan Popa Popa’s, în vederea promovării umorului în diferitele lui forme artistice(caricatură, literatură).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;