5:14 pm - Monday April 29, 0982

Excelența în educație, cartea de vizită a olimpicilor de la Colegiul Național „Emil Racoviță”

Aproape o treime dintre elevii Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași au obținut premii și mențiuni la etapele județene ale olimpiadelor școlare din acest an, mai exact 317 de elevi. La etapele naționale s-au calificat 91 de elevi, dintre care 24 sunt olimpici naționali la informatică, 19 la matematică, 9 la fizică, 6 la limba și literatura română, 8 la biologie, 5 la geografie, 4 la cultură și spiritualitate, 3 la chimie și 3 la limba engleză, 2 eleve la limba franceză, 2 eleve la Lectură ca abilitate de viață și câte un elev la limba germană, neogreacă, italiană, rusă modernă, istorie, lingvistică, științele pământului și educație tehnologică. Este de menționat faptul că au fost 88 de calificări, dintre care trei elevi s-au calificat la mai multe discipline, iar patru au fost calificați la etapa națională a Olimpiadei Internaționale de Informatică pe Echipe. Un alt aspect impresionant este faptul că elevii s-au calificat la etapele naționale la 17 discipline de studiu, ceea ce indică pasiuni diferite și o preocupare pentru o largă varietate de interese ale acestora.

Rezultate de excepție au fost obținute de cei trei elevi care au fost selectați pentru a face parte din loturile lărgite la matematică și informatică: Radu Stoleriu, elev în clasa a IX-a B, coordonat de prof. Cătălin Budeanu, Gabriel Turbincă, elev în clasa a XI-a B, coordonat de prof. Dănuț Aramă, la matematică, Andrei Boacă, elev în clasa a XI-a B, coordonat de prof. Marinel Șerban, la informatică.

„Suntem mândri de rezultatele obținute de elevii olimpici ai colegiului nostru, felicităm profesorii coordonatori și dorim succes participanților la barajele, care vor avea loc în vederea calificării la etapele internaționale ale olimpiadelor! Pe data de 15 iunie 2023, are loc Gala Olimpicilor CNER, eveniment de tradiție al școlii noastre și moment de bucurie pentru elevi, profesori și părinți, a cărui primă ediție a fost organizată, acum 24 de ani, de domnul profesor Seryl Talpalaru, director al Colegiului Național „Emil Racoviță” între anii 1998 și 2011. Gala Olimpicilor este un moment de mândrie și de recunoaștere a performanțelor obținute de elevii colegiului nostru, sub coordonarea profesorilor. Evenimentul este derulat cu sprijinul Fundației LERIS și al Asociației Părinților CNER, cărora le mulțumim pentru parteneriat, bună colaborare și sprijin financiar. Felicitări, dragi elevi și dragi colegi, pentru că tradiția excelenței în educație continuă la Colegiul Național „Emil Racoviță”! Felicitări familiilor elevilor racovițiști!”, se arată în mesajul directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, prof. Mihaela Pîrpîlă-Gotcu, cu ocazia încheierii anului şcolar.

 La ediția din acest an a Galei Olimpicilor CNER au fost invitați primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, inspectorul şcolar general, prof. Luciana Antoci, decanul Facultății de Matematică, prof. univ. dr. Răzvan Lițcanu, decanul Facultății de Fizică, prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu şi decanul Facultății de Informatică, prof. univ. dr. Adrian Iftene.

 

 

 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;