„Elite Muzicale la Universitate” – concert cameral la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Radio Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, invită publicul la concertul „Elite Muzicale la Universitate”, programat luni, 19 iunie, de la ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Evenimentul muzical reunește pe scenă trei formații camerale ale Universității Naționale de Arte „George Enescu”:

* Trio MundIS – studenții Eduard Ene (flaut), Dorotheea Cojocariu (oboi) și Andrei Lupu (fagot) activează în această formulă încă din liceu, iar ca studenți au obținut numeroase Premii I la Concursurile Naționale de Interpretare Muzicală „Ștefania și Dan Cumpătă” (2022), „Eduard Caudella” (2023) și la Festivalul Muzicii de Cameră pentru studenți „Brassovia” (ediția a V-a, 2023); îndrumător: Conf. univ. dr. George Hariton.

* BassIs Quartet, înființat în toamna anului 2022, sub coordonarea Lect. univ. dr. Virgil Florin Prisacariu, este format din studenții Andrei Mihai Jîjîie, Ionuț Gavrilovici, Rareș Petru Morariu și Florin Drăgan.

* Cvartetul de Coarde al Universității Naționale de Arte „George Enescu” este format din studenții Gherasim Robert-Daniel (vioara I), Pop Karina-Ioana (vioara a II-a), Cuzuioc Diana-Estera (violă) și Ghercă Rebeca (violoncel). Formația a fost creată în anul 2021, la clasa de muzică de cameră îndrumată de Prof. univ.dr. Elena Ovănescu-Pîrvu și Lect. univ. dr. Tudor Bogdan Bolnavu; au în palmares Premiul I la Concursul Național de Interpretare „Dan Cumpătă” 2021, Premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” 2021, Premiul I la Concursul „Eduard Caudella” 2023.

Programul cuprinde lucrări din literatura muzicală a sec. XX: Trio op. 86 pentru flaut, oboi și fagot de Julius Röntgen, Suita pentru patru contrabași de Bernard Alt (părțile 3 – 4), Suita pentru patru contrabași de Colin Brumby (părțile 1 – 2), Dmitri Șostakovici – Cvartetul nr. 8 în do minor, op. 110 (1960). Concertul este prezentat de Daniela Vlad, realizator de emisiuni la Radio Iași.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;