5:14 pm - Friday April 29, 8112

Investiții importante în infrastructura școlară din judeţul Iaşi

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă, investițiile și proiectele care urmează să fie implementate în  vederea reabilitării și modernizării unităților de învățământ din județ. Potrivit acestuia, administraţia judeţeană a semnat acorduri de parteneriat cu 72 de unităţi administrativ teritoriale, urmate de împuternicirea depunerii și implementării aplicației de finanțare. Astfel, au fost obținuți 84.120.415 lei, la care se adaugă TVA de 15.982.879 lei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 Educație ce vor fi investiți în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a 108 unități de învățământ din județul Iași.

 „Le mulțumesc tuturor primarilor din județul Iași care au avut încredere în expertiza colegilor din Consiliul Județean Iași, reușind prin acest parteneriat să oferim comunității ieșene o oportunitate semnificativă în domeniul educației. Ne-am asumat dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor la standarde europene, care să ofere atât elevilor, cât și dascălilor un mediu inovativ, sigur și complex în orele de studiu petrecute în unitățile de învățământ. Cu fiecare astfel de proiect reușim să ne ducem la îndeplinire obiectivele cu privire la investițiile care reușesc să elimine o parte din nevoile resimțite în mediul rural”, a declarat Costel Alexe, care a subliniat că administraţia jdueţeană a obținut prin același program 6 milioane de lei pentru toate cele şapte școli din subordine, dar și pentru Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

„Iașul a reușit să absoarbă fonduri impresionante, unice pentru ultimii 30 de ani în ceea ce privește dotările în infrastructura școlară. Având în vedere faptul că au existat și unități administrativ teritoriale care au depus în regim propriu proiecte pe această linie de finanțare, în urma semnării contractelor județul nostru va beneficia de 174.701.000 lei doar pe componenta dotări mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.” a precizat, la rândul ei, Luciana Antoci, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, prezentă la conferinţa de presă.

Miercuri, 21 iunie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Iași, vor fi supuse aprobării noi proiecte ce vizează investițiile în sistemul educațional ieșean. Astfel, 3 milioane de lei vor fi repartizați către nouă unități administrativ-teritoriale cu destinația „Amenajare grupuri sanitare la unități școlare din județul Iași.”. Tot prin PNRR – Componenta C15 Educație, Reforma 6 va fi depus proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevi în județul Iași” cu o valoare totală de peste 35 de milioane de lei (inclus TVA).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;