5:14 pm - Tuesday April 29, 2014

Târgul naţional de ceramică tradiţională “Cucuteni 5000”, în acest week-end, în Parcul Copou

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali ieşeni au aprobat marţi, 20 iunie, un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale laşi în vederea organizării Târgului naţional de ceramică tradiţională „Cucuteni – 5000″ şi a Festivalului de fanfare. manifestări care se vor desfăşura în Parcul Copou în perioada 23-25 iunie.

Aflat la cea de-a 40-a ediţie, Târgul naţional de ceramică tradiţională „Cucuteni – 5000″ este o manifestare etno-culturală de tradiţie, fiind considerată cea mai mare şi prestigioasă din ţară. Târgul national de ceramică tradiţională „Cucuteni – 5000″ se va desfăşura în perioada 23 – 25 iunie în Parcul Copou, cu participarea celor mai renumiţi meşteri olari din România şi Republica Moldova. De la Târg nu va lipsi ceramica de Cucuteni, dar şi de Horezu, iar cei mai talentaţi olari prezenţi la laşi, dar şi tinerii care promovează tradiţia olăritului vor fi premiaţi. Printre distincţii se numără Premiul „Ion Diaconu” pentru ceramică artistică şi Premiul „Toader Nica” pentru ceramică utilitară.

Festivalul de fanfare, aflat la cea de-a patra ediţie, are ca scop revitalizarea tradiţiilor urbane, anume concertele ocazionale de fanfare în Parcul Copou. Aici se prezentau concerte de muzică de promenadă care erau foarte apreciate de locuitorii laşului. În acest scop, Festivalul de fanfare vine să aducă în atenţia publicului ieşean atmosfera de odinioară din Parcul Copou, avându-se în vedere promovarea fanfarelor din judeţul laşi, în context naţional. Ediţia din acest an va beneficia de participarea fanfarelor din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui și laşi şi din Republica Moldova.

Bugetul alocat de autorităţile locale pentru organizarea celor două evenimente este de 15.000 lei.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;