Apa potabilă distribuită utilizatorilor este sigură şi de calitate, dau asigurări reprezentanţii ApaVital

Apa potabilă distribuită utilizatorilor de către ApaVital este o apă sigură, de calitate, fiind verificată permanent atât de Laboratorul Apă Potabilă din cadrul societății, cât și de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi și de Centrul Regional de Sănătate Publică (CRSP) Iaşi, prin monitorizările de audit realizate periodic. Datele privind calitatea apei potabile furnizate de companie sunt publice, fiind disponibile pe site-ul ApaVital.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţilor companiei anunţă că ApaVital realizează periodic lucrări de intervenții la rețele de apă, pentru remedierea avariilor apărute.

“La reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate. În astfel de situații, robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva zeci de secunde, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Apa cu turbiditate la care ne referim este cea de pe rețeaua interioară, întrucât ApaVital realizează spălarea conductelor la finalizarea intervențiilor. Dacă astfel de situații persistă, utilizatorii pot suna la ApaVital, la numărul de telefon 0232.969, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a verifica și a soluționa eventualele probleme sesizate”,  se precizează în document.

Pentru transparenţa informaţiilor privind calitatea apei, ApaVital a pus la dispoziţia utilizatorilor, prin intermediul paginii www.apavital.ro, o aplicaţie interactivă, care împarte municipiul Iaşi în 14 sectoare aferente marilor cartiere, iar judeţul în 15 zone arondate fiecare unei surse de alimentare, din care, printr-un simplu click, se poate accesa un extras dintr-un buletin de analiză, actualizat lunar. Extrasul cuprinde parametrii fizico-chimici consideraţi cei mai importanţi în definirea calităţii apei, menţionând aici: duritatea totală dată de sărurile de calciu şi magneziu, turbiditatea, nitriţi, clor rezidual sau temperatură.

“Tehnologiile de tratare simplă sau avansate administrate de ApaVital asigură tehnologii compatibile cu orice stație de tratare a apei din spațiul Comunității Europene, iar apa potabilă produsă în vederea distribuției la consumatori respectă legislația națională și Directiva Europeană Apa Potabilă. ApaVital asigură utilizatorii că apa potabilă pe care o furnizează este sigură și controlată permanent”, mai precizează reprezentanţii companiei în încheierea comunicatului.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;