Testări gratuite HPV şi Babeș Papanicolaou în cartierele din municipiu

Echipa medicală din cadrul proiectului de screening pentru cancerul de col uterin ONCOPREV, derulat de Institutul Regional de oncologie (IRO) Iași și Fundația Enable în șase județe din nord estul țării, va fi prezentă în perioada 21-30 iunie, în  intervalul orar 10.00-16.00, în principalele cartiere din municipiul Iaşi.

Astfel, pe 21, 22 și 23 iunie, echipa formată din medici şi asistenţi medicali va fi prezentă în PODU ROȘ- în parcarea DEDEMAN din bulevardul Primăverii nr 2 (intersecția Cotnari), pe 26 și 27 iunie la Centrul de Cartier TĂTĂRAȘI, iar pe 29 și 30 iuni la Centrul de Cartier din ALEXANDRU CEL BUN.

“Femeile cu vârsta între 25 și 29 de ani vor face test Babeș Papanicolaou, iar cele cu vârsta între 30 și 64 de ani vor face genotipare HPV. Trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic. Femeile eligibile au nevoie doar de buletin și copie de buletin (FĂRĂ bilet de trimitere de la medicul de familie)”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de iniţiatorii proiectului.

Proiectul ONCOPREV se derulează, până la finalul anului, și la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din strada Sărăriei, nr 177 A (mai sus de sediul ISU), programările făcându-se la numărul de telefon 0745.296.296.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;