Peste o sută de elevi participă la Școala de vară organizată de Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Timp de o săptămână, în perioada 26-30 iunie, peste o sută de elevi se vor familiariza cu viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” (USV) din Iași, în cadrul Școlii de vară „Vreau student la USV Iași”, evenimentul aflat în acest an la cea de-a doua ediţie.

Elevii, de la colegii și licee din Tecuci, Vaslui, Bacău, Botoșani și Iași, vor fi cazați în campusul din dealului Copoului, vor lua masa la cantina-restaurant a universității, și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii de interes, special dedicate lor.

„Scopul acestei activități este acela de a oferi o nouă viziune elevilor de liceu, prin care aceştia să experimenteze viața de student timp de o săptămână, în vederea adaptării lor cu specificul vieții academice. Elevii vor avea parte de activități didactice în scopul familiarizării cu disciplinele studiate în cadrul facultăților USV, vor afla informații inedite și curiozități privind siguranța alimentelor, nutriția și salvarea vieții necuvântătoarelor. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată activităților practice, elevii având parte de vizite de studiu în atelierele de microproducție ale USV Iași, dar și în fermele didactice ale acesteia. Vor fi încurajați să se implice în cât mi multe activități sportive din campusul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale în cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii Iaşi.

Pe lângă activitățile antrenante din campus, tinerii viitori studenți ai USV Iași vor mai avea parte și de excursii organizate la diverse obiective turistice ale Iașului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;