Problemele cu care se confruntă pensionarii ieşeni, analizate la Prefectură

Siguranţa pietonilor în condiţiile creşterii numărului de maşini parcate pe trotuare, numărul insuficient de mijloace de transport în comun scoase la stradă, precum şi traficul infernal, mai ales la orele de vârf, au constituit doar o parte dintre principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii care a avut loc miercuri, 28 iunie, la Prefectură, organizată de prefectul Bogdan Cojocaru la solicitarea reprezentanţii pensionarilor din municipiul şi judeţul Iaşi.

”La solicitarea membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice am discutat astăzi (miercuri, 28 iunie – n.r.) despre o temă complexă și importantă pentru toți ieșenii: circulația și transportul în comun din municipiu și județ. Iașul este un centru universitar care atrage tineri din toată zona Moldovei. Avem o Zonă Metropolitană în continuă dezvoltare, cu o populație în creștere, mulți locuitori circulând zilnic de la domiciliul din comunele limitrofe spre zona centrală a municipiului. Trebuie luate măsuri concrete pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dar și a transportului în comun. Deja, la orele de vârf, multe din străzile din municipiu sunt blocate, fără ca autoritățile locale să ofere soluții ieșenilor”, a declarat, la finalul întâlnirii, prefectul Bogdan Cojocaru.

Lipsa parcărilor, siguranța pietonilor în condițiile în care din ce în ce mai multe mașini sunt parcate pe trotuare, poluarea aerului cauzată de trafic, fluidizarea traficului, problemele cauzate de numărul mic de mijloace de transport pe anumite trasee au fost câteva din subiectele dezbătute cu reprezentanții vârstnicilor.

”De asemenea, există mulți ieșeni din mediul rural care depind de transportul public pentru a ajunge la locul de muncă, la școală sau la unități medicale. Și ei trebuie să beneficieze de un transport civilizat”, a mai precizat prefectul judeţului Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;