UAIC, între primele universități românești, conform clasamentului Times Higher Education Impact 2023

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se poziționează între primele cinci universități din România în ediția 2023 a clasamentului The World Impact Rankings, realizat de Times Higher Education.

Acest clasament internațional relativ nou a fost lansat inițial în 2019 și este singurul care evaluează la nivel global performanța universităților în raport cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. La prima ediție clasamentul a inclus 450 de universități din 76 de țări iar anul acesta lista conține 1591 universități din 112 țări.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a participat pentru prima dată la acest clasament și a transmis informații pentru cinci din cele 17 obiective: egalitatea de gen (poziția 301-400 în lume și poziția 5 la nivel național), condiții decente de muncă și creștere economică (poziția 201-300 în lume și poziția 3 la nivel național), inovare tehnologică și infrastructură (poziția 401-600 în lume și poziția 2 la nivel național), reducerea inegalităților (poziția 401-600 în lume și poziția 6 la nivel național) și parteneriate (poziția 801-1000 în lume și poziția 4 la nivel național).

Clasamentul THE Impact este unic față de clasamentele internaționale tradiționale. Setul de informații solicitate de la instituții este semnificativ mai cuprinzător, include conținut calitativ pe lângă datele cantitative. Indicatorii sunt concepuți pentru a oferi o comparație echilibrată în trei domenii: cercetare, sensibilizare și administrare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;