5:14 pm - Sunday May 1, 5295

Poli Iaşi, la primul succes în amicale. Ieşenii au învins cu 1-0 pe FC Drita, vicecampioana Kosovo

Politehnica Iaşi a învins cu scorul de 1-0 (1-0) pe FC Drita, vicecampioana statului Kosovo, sâmbătă, într-un meci amical disputat în cantonamentul de la Bansko (Bulgaria). Unicul gol al meciului a fost reuşit de Cosmin Gheorghiţă (min. 12).

Fotbalistul venit în probe de la FC Bihor a arătat o bună dispoziţie de joc, ratând în min. 2 deschiderea scorului, iar pe parcursul meciului a mai avut alte câteva bune ocazii de a marca. Ailenei a apărat un penalty în minutul 20, după care Roman putea face 2-0, însă balonul trimis de mijlocaşul ieşean a ratat de puţin ţinta. În repriza secundă, ieşenii au mai irosit două bune ocazii de a se desprinde pe tabela de marcaj, prin Hrib şi Robert Ion.

Poli Iaşi a început partida în formula: Ailenei – Martac, Tincu, Katanec, Șerban – Marchioni, Itu, Roman – Gheorghiță, Harrison, Jatoba. La pauză au intrat Jankov (în locul lui Ailenei), Dragomir (Şerban), Mogoş (Itu), Hrib (Jatoba). Pe parcursul reprizei secunde, Leo Grozavu i-a mai introdus în teren pe Kuadio (Martac), Robert Ion (Roman), Hlistei (Harrison), Florin Ilie (Tincu), Vaşvari (Marchioni), Phelipe (Gheorghiţă), Ştefanovici (Dragomir) şi Ungurenaşu (Katanec). Azoiței, Fărcaș, Militaru, Dumitru și Cherman nu au evoluat deloc.

Reamintim, în primul meci amical disputat în cantonamentul pe care-l efectuează la Bansko, Poli Iaşi a pierdut miercuri, scor 0-2, cu Botev Plovdiv (locul 10 în prima ligă a Bulgariei). Luni, 3 iulie, elevii lui Leo Grozavu vor susţine alte două teste de verificare, mai întâi în compania formaţiei FC Montana (locul 10 în liga a doua din Bulgaria), după care se vor confrunta cu Radnicki Niş (locul 14 în prima ligă a Serbiei). În ultimul joc de pregătire de la Bansko, Poli Iaşi va întâlni joi, 6 iulie, pe FC Krumovgrad, nou promovată în această vară în prima divizie din Bulgaria, întoarcerea acasa a ieşenilor fiind programată o zi mai târziu.

În primul meci din noul sezon al Superligii, Poli Iaşi va juca vineri, 14 iulie, de la ora 21.30, în deplasare, cu vicecampioana ţării, formaţia CFR Cluj.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;