Primăria caută investitori pentru realizarea unui aqualand la Iaşi

Municipalitatea ieşeană caută investitori în vederea încheierii unui parteneriat public – privat pentru realizarea a două obiective turistice cu impact pentru comunitatea locală şi regională. Într-o scrisoare deschisă adresată mediului de afaceri, primarul Mihai Chirica anunţă că autorităţile locale doresc realizarea unui parteneriat pentru construirea la Iaşi a unui parc de distracţii acvatic şi  repunerea în valoare, sub o nouă formă, a telescaunului de la Ciric. Potrivit edilului, realizarea celor două investiţii sunt considerate prioritare pentru ieşeni în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber, la această concluzie ajungându-se în urma unui studiu întocmit de municipalitate. Mai jos, scrisoarea deschisă adresată mediului de afaceri de către primarul Mihai Chirica.

Stimați investitori,

În numele Primăriei Municipiului Iași, îmi exprim disponibilitatea de a realiza un parteneriat public – privat în vederea realizării a două importante obiective cu mare impact pentru comunitatea locală și regională.

În acest sens, avem în vedere construirea unui Parc de distracții acvatic (Aqualand) într-o zonă care va fi stabilită de comun acord cu viitorul investitor. De asemenea, suntem interesați de valorificarea telescaunului de la Baza de Agrement Ciric în cadrul unui proiect integrat de parc de distracții.

Aceste două inițiative sunt rodul unei sondări întreprinse în rândul cetățenilor Municipiului Iași cu privire la preferințele și inițiativele acestora de petrecere a timpului liber.

Ne exprimăm disponibilitatea de a colabora sub toate formele legale pentru concretizarea acestor două proiecte.

În acest context, subliniem că modelele de succes în acest domeniu la nivel internațional relevă faptul că nu primăriile – autoritățile locale, în general – sunt cele care construiesc astfel de obiective de entertainment de succes, ci acestea sunt rezultatul fie al unor investiții private, fie al unor parteneriate între autoritățile locale și investitori.

Din punctul nostru de vedere, apreciem că zonele adecvate pentru realizarea acestor investiții sunt Ciric, Moara de Vânt și Cicoarei, cu mențiunea că aceasta din urmă va beneficia de un plus de vizibilitate și accesibilitate prin construirea în imediata apropiere a viitoarei centuri ocolitoare a Municipiului Iași.

Cu speranța că aceste două propuneri vor găsi ecoul necesar în planurile de afaceri ale investitorilor interesați, așteptăm cu încredere și deplină deschidere ofertele de colaborare.

Cu cele mai bune gânduri,

Mihai CHIRICA

Primarul Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;