Fiecare copil contează

Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, a participat în luna iulie 2013 la competiţia caritabilă de înot Swimathon, aflată la a doua ediţie şi organizată anual de Fundaţia Comunitară Iaşi. În urma competiţiei cele doua echipe de înotători care au făcut valuri pentru cauza noastră: “Fiecare copil contează”, împreună cu susţinătorii acestei cauze şi contribuția lor, ne-au ajutat să strângem suma pe care ne-am propus-o, 5000 de lei.

România se numără printre ţările europene cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile şi a copiilor sub cinci ani, mai ales în mediul rural, judeţele din Moldova înregistrând cele mai ridicate valori din ţară, Iaşul având o rată a mortalităţii infantile de 9, 8‰.
În urma unui studiu realizat de Salvaţi Copii România în comunele ieşene Cepleniţa şi Lungani sau depistat principalele cauze ale mortalităţii infantile: naşterea prematură, 11% dintre copiii familiilor chestionate venind pe lume înainte de vreme, lipsa de educaţie a mamelor, 37% dintre femei nu au mers niciodată la ginecolog în timpul sarcinii, 65% dintre respondente devenind mame când aveau mai puţin de 19 ani. Un număr mare de copii au probleme de sănătate din cauza malnutriţiei, în medie, într-un an, unul din 10 micuţi de până la 5 ani îşi pierde viaţa din cauza sărăciei.

Astfel, cu fondurile strânse Salvaţi Copiii Iaşi va informa 20 de mame tinere şi 20 de gravide din comunele ieşene Cepleniţa şi Lungani, cu privire la planificarea familială, necesitatea controalelor pre-natale şi creşterea şi îngrijirea nou-născuţilor. Tot din fondurile strânse, le putem facilita accesul la serviciile medicale timp de un an de zile, începând cu luna septembrie 2013 iar 40 de familii din cele două comune vor primi servicii şi sprijin material.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;