5:14 pm - Sunday April 29, 9438

CSM Iaşi 2020 a transferat o jucătoare din Liga Florilor

Formaţia feminină de handbal CSM Iaşi 2020 continuă să se întărească în vederea debutului în noul sezon al Diviziei A, în care are ca obiectiv promovarea în Liga Florilor. Astfel, după ce a reuşit instalarea în funcţia de antrenor principal a lui Marius Dănuleţ, fostul selecţioner al naţionalei de junioare a României, oficialii de la CSM au demarat o campanie intensă de aducere la Iaşi a unor jucătoare cu experienţă, cu ajutorul cărora să poată fi îndeplinit, în vara viitoare, obiectivul trasat de conducere.

Printre acestea, Juliana Borges Lima (26 de ani – Brazilia), inter stânga, venită din campionatul Spaniei, Szilvia Szabo (26 de ani), centru, de la CSM Bistriţa, Sladjana Prelevic (26 de ani – Muntenegru), extremă, venită din campionatul Franţei, Elena Cristina Mitrache (26 de ani), extremă, de la Măgura Cisnădie, fostă componentă a lotului naţional de junioare, Bianca Andreea Visic Lupaşcu (21 de ani), inter dreapta, fostă componentă a lotului naţional de tineret, venită din campionatul Franţei, Fatemeh Khalili (27 de ani – Iran), portar, Iustina Popa (25 de ani), portar, fostă componentă a LPS Iaşi, de la CSM Roman.

Cea mai recentă jucătoare transferată la CSM Iaşi 2020 este Florina Valentina Trică (26 ani – foto), de la formaţia de primă ligă CSM Târgu Jiu, ocupoanta locului 10 la finalul sezonului trecut în Liga Florilor. Jucătoarea originară din Târgu Jiu, care poate evolua la fel de bine și pe postul de inter, are o promovare la activ în carieră cu echipa CSM Tg Jiu, performanță la care se adaugă și titlul de vicecampioană a Final Four-ului Cupei României.

Valentina a început handbalul la LPS Târgu Jiu, fiind cooptată ulterior la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea. A revenit în orașul natal, la U. C. B. Târgu Jiu, ultimii ani de juniorat petrecându-i în tricoul lui C.S.O Activ Plopeni.  O accidentare gravă – ruptură de ligament încrucișat – a ținut-o pe bară ceva timp. Revenirea în handbal s-a legat din nou de Târgu Jiu, la CSM, club pentru care a evoluat până în această vară şi la care a purtat banderola de căpitan de echipă timp de patru sezoane.

Lotul handbalistelor ieşene se află în prezent în vacanţă, acesta urmând să se reunească pe 13 iulie, zi în care vor începe pregătirile pentru campionatul 2023/2024 al Diviziei A.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;