5:14 pm - Sunday April 29, 3674

Lucrările de extindere a UPU de la Spitalul de Copii au ajuns la stadiul de 39%

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a făcut miercuri 5 iulie, o vizită de lucru pe șantierul viitoarei Unităţi de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii Sfânta Maria, la finalul căreia a declarat că stadiul de execuţie a lucrărilor a ajuns în acest moment la 39%, ritmul fiind unul susţinut, în grafic cu programarea iniţială.

“Acum, cu lucrările complet finalizate la reabilitarea spitalului, lucrăm intens la extinderea Unității de Primiri Urgențe. Construim o clădire nouă, de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport. Extinderea UPU va însemna o creștere a numărului de paturi de 7 ori, de la 5 la 35, iar spitalul va putea răspunde prompt urgențelor medicale pediatrice. Investiția este de 34,6 milioane de lei”, a declarat Costel Alexe, care a fost însoţit pe parcursul vizitei de vicepreşedintele CJ Iaşi, Marius Dangă, şi  de Marieta Afilipoaie, directorul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din CJ.

“Sunt bucuros că am ajuns deja la stadiul de execuție de 39% și că avansăm repede cu lucrările, iar anul acesta vom reuși să avem infrastructură nouă și pe partea de urgențe”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean, care a precizat că, în prezent se lucrează, printre altele, la montajul tâmplăriei exterioare și interioare la demisol și parter, turnarea șapei la parter, execuția compartimentărilor din gips carton la demisol și parter, montajul paturilor de cablu la parter și cablarea curenților tari și a curenților slabi la parter şi, nu în ultimul rând, la montarea tubulaturii termice a clădirii.

Contractul pentru execuția lucărilor de extindere și dotare a Unității de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii “Sfânta Maria’’ a fost semnat de președintele CJ Iași, Costel Alexe, pe 29 august 2022,  forma câștigătoare a licitației fiind SC Daroconstruct SRL, valoarea contractului ridicându-se la 25.277.000 lei, fără TVA, durata de execuție a lucrărilor fiind de 17 luni.

Fondurile pentru extinderea și dotarea UPU sunt asigurate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 al Uniunii Europene, Axa prioritara 8 – ‘’Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale’’, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.2 ‘’Îmbunătățirea Calității și a Eficienței Îngrijirii Spitalicești de Urgență’’ Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;