Trafic îngreunat pe DN 28, din cauza lucrărilor la podul peste râul Bahlui, la intrarea în Podu Iloaiei

Circulaţia autovehiculelor pe DN 28, km 48+390, în apropierea localităţii Podu Iloaiei din județul Iași, se desfăşoară pe un singur sens, traficul fiind dirijat de piloți pe timp de zi și semaforizat pe timp de noapte, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul peste râul Bahlu, executate de către o firmă specializată, care fac parte dintr-un program mai amplu de înlocuire a rosturilor de dilatație, aflat în derulare la nivelul Direcţiei Regionale de Drumuri şio Poduri (DRDP) Iaşi.

 “Având în vedere timpii tehnologici necesari pentru acest tip de lucrări și materialele folosite, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul temporar produs, recomandarea fiind aceea de respectare a semnalizării instituite în zonă”, precizează reprezentanţii DRDP Iaşi într-un comunicat remis redacţiei, în care se subliniază că lucrările au drept scop sporirea siguranței pentru participanții la trafic, acestea constând în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor şi montarea rosturilor noi, în procesul tehnologic fiind folosite betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție.

“Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii necesare uscării betoanelor folosite, în care nu pot fi executate alte operațiuni”, se mai arată în document.

“Lucrări similare pe raza județului Iași au mai fost efectuate în această perioadă și pe DN 24, Vânători – Vulturi, respectiv pe DN 28, Strunga – Tg. Frumos”, se precizează în încheierea comunicatului semnat de DRDP Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;