Tariful privind colectarea separată şi transportul deşeurilor a fost actualizat cu indicele de inflaţie

Întruniţi în şedinţă ordinară, membrii Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) au aprobat joi, 6 iulie, ajustarea tarifului de colectare separată și transport separat al deșeurilor reziduale din deșeurile municipale, solicitat de operatorul Girexim, în cadrul contractului de delegare a gestiunii serviciului de colectare și transport aL deșeurilor în județul Iași.

Astfel, tariful de colectare a deșeului rezidual a fost actualizat cu indicele de inflație pe anul trecut, iar per total, costul cu salubritatea crește cu un procent de 9,89%. de remarcat că prețul pentru colectarea și transportul deșeurilor nu a mai fost actualizat din anul 2020.

„Știu că nu este o decizie nici ușoară, nici dezirabilă, nici populară, pentru că nimeni nu își dorește o creștere a taxelor și impozitelor, însă a trebuit să asigurăm continuitatea activității operatorului. Până la urmă, vorbim de o chestiune care ține de sănătatea noastră și a mediului înconjurător, iar problema deșeurilor nu poate fi lăsată la voia întâmplării, dacă vrem să trăim într-o comunitate curată și nepoluată.

Este cea mai mică creștere din cele posibile prevăzute de legislație pentru că, repet, nimeni nu își dorește să crească taxele, iar aceasta este o ajustare necesară pe care am fost nevoiți să o acceptăm, dată fiind creșterea costurilor de administrare pe care operatorul le-a resimțit în ultimii ani.

Pentru noi și pentru cetățenii județului, trebuie să rămână o prioritate îmbunătățirea gradului de colectare selectivă, pentru că astfel vom plăti mai puțin, vom valorifica deșeurile reciclabile și le vom putea refolosi, vom proteja natura și vom trăi într-o comunitate verde și sănătoasă”, a declarat, la finalul şedinţei.,  președintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;